Gå til indhold
Markant efterspørgsel på bæredygtige byggerier

Nyhed -

Markant efterspørgsel på bæredygtige byggerier

Næstefter offentligt støttet byggeri så er det lavenergihuse og bæredygtige bygninger som arkitekt- og ingeniørfirmaer, private bygherrer og developere forventer, at der vil være størst efterspørgsel på i 2013. Det fremgår af en undersøgelse, som kommunikationsfirmaet BullsEye Communications har foretaget blandt 144 virksomheder i byggebranchen.
 
Resultaterne afspejler meget godt den opmærksomhed på bæredygtighed og forventning om lavere driftsomkostninger, som er indtrådt overalt i byggebranchen, påpeger man hos Arkitema, der sidste år selv undersøgte efterspørgslen på bæredygtige byggerier.

Voksende krav fra brugerne
”Vores undersøgelse viste, at 91 procent af aktørerne i byggebranchen vurderede, at slutbrugerne i svagt eller markant stigende omfang stillede større krav til bæredygtigheden i deres byggeri i 2011 sammenlignet med tre år tidligere. Samtidig svarede 84 procent, at en bæredygtig bygning var ”vigtigt for deres omdømme”, og at den vokser. Så både de private brugere og erhvervslivet stiller markante krav om at bygge og benytte bæredygtige bygninger, der efterlader et lille CO2-aftryk,” siger Holger Dahl, kommunikationschef hos Arkitema, der har mere end 30 års erfaring med bæredygtigt byggeri.

Ifølge tallene er lavenergihuse mere efterspurgte end almindelige boliger. Desuden regner 73,5 procent af respondenterne i undersøgelsen med, at op til 15 procent af deres ordretilgang i 2013 vil bero på en stigende efterspørgsel på bæredygtige byggerier. 50 procent vurderer, at lavenergihuse og energi-selvproducerende bygninger vil blive det mest efterspurgte, når det drejer sig om at spare på energien og driftsomkostningerne.
”Både for private, erhvervslivet og offentlige institutioner og i forbindelse med mega-byggerier som hospitaler er bæredygtighed et nøgleord og konkurrenceparameter. Her håber vi at lande mange opgaver,” siger Holger Dahl.

COWI: Kraftig øget efterspørgsel 5 år i træk
Også hos ingeniørhuset COWI kæder man unægtelig bæredygtighed sammen med stor efterspørgsel og vækst.
"På trods af finanskrisen har vi de seneste fem år oplevet en kraftig øget efterspørgsel på alle ydelser inden for bæredygtigt byggeri, såvel i Danmark som internationalt. Bygherrer ønsker bæredygtige helhedsløsninger, hvor hensyn til såvel miljø, økonomi og samfund er en naturlig del af et byggeprojekt. 75 procent af vores projekter indeholder væsentlige ydelser inden for bæredygtigt byggeri. I 2015 vil næsten samtlige projekter indeholde bæredygtighed," fortæller udviklingschef Michael S. Nielsen.

Læs om Arkitema Præfabs bæredygtige lavenergi parcelhus her

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale