Gå til indhold
Moderne pakhus på Havnetrekanten i Horsens

Nyhed -

Moderne pakhus på Havnetrekanten i Horsens

Arkitema Architects har vundet opgaven om et nyt erhvervsdomicil samt restaurering af eksisterende pakhus på Horsens Havn. På samme grund har tegnestuen tegnet to punkthuse med boliger.

“Med Havnetrekanten vil endnu flere borgere komme tættere på det maritime miljø i Horsens. Flere vil få fornøjelsen af at opleve de omkring 100 år gamle historiske havnebygninger, der er unikke for Horsens havn”, fortæller kreativ leder hos Arkitema Architects Mette Julie Skibsholt og fortsætter: “Byen får et nyt erhvervsbyggeri, der er bevidst om sin historiske kontekst, og som fuldender facaderækken. Et hus, der på én og samme tid er både moderne og samtidig refererer til historien på stedet”.

Visionen for den nye erhvervsbygning tager afsæt i en ydmyghed overfor stedets historiske kontekst, der iscenesætter stedets fine, historiske bygninger; Stykgodspakhuset og Toldboden.

“Vinderen har formået at tegne et moderne pakhus, der både er visionært arkitektonisk og respektfuldt over for de bygninger, der allerede er på Havnetrekanten”, forklarer Michael Mortensen indehaver af Ejendomsselskabet Casa.  (Kilde: Horsens Folkeblad)


Boliger i vandkanten

Lige bag domicilet skal der desuden opføres 40 ejerboliger i to punkthuse på henholdsvis 9 og 11 etager. Her er udsigten og den gode bolig i centrum. Store, lyse og eksklusive boliger, der med panoramavinduer sikrer en storslået udsigt til henholdsvis Horsens by og Horsens fjord, så langt øjet rækker. Boligerne rejser sig som slanke punkthuse, der i deres silhuet og lyse farvevalg refererer til havnens historiske kontekst med høje siloer. Samtidig kan boligerne blive et nyt vartegn for byen.

“Udviklingen på Havnetrekanten er noget, vi har snakket om et stykke tid, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er meget tilfreds med det nye byggeri, som jeg tror kan blive et vartegn for vores by. Der er et fint samspil med Toldboden, og der er nye lokale arbejdspladser i spil. Det er en god dag at være borgmester i Horsens”, udtalte borgmester Peter Sørensen (S) i forbindelse med pressemøde i Horsens. (Kilde: Horsens Folkeblad)

Første spadestik til domicilet tages til efteråret, og det er planlagt at stå færdigt i efteråret 2017. Boligerne sættes i salg nu.


Fakta

Adresse: Havnetrekanten, Horsens

År: 2015-2017

Omfang: 5.500 m² Erhvervsbyggeri + 7.000 m² Boligareal

Bygherre: CASA

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskab: Arkitema Urban Design

Ingeniør: Rambøll

Præmiering: 1. præmie i arkitektkonkurrence

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale