Gå til indhold
Als får endnu et markant, cirkulært erhvervsbyggeri | LINAK ekspanderer med en rund administrations- og produktionsbygning tegnet af Arkitema Architects

Nyhed -

Als får endnu et markant, cirkulært erhvervsbyggeri | LINAK ekspanderer med en rund administrations- og produktionsbygning tegnet af Arkitema Architects

I Guderup på Als taler man ikke om udkantsdanmark, men tværtimod om internationalt format. Den internationale produktionsvirksomhed LINAK ekspanderer og udvider hovedsædet på Als med en cirkulær bygning på 14.000 m².

Symbol på succes
LINAK vækster og satser fortsat på sit hovedsæde i Danmark fortæller adm. direktør hos LINAK, Bent Jensen og udtaler: “med udvidelse i form af endnu en cirkulær bygning får vi et konkret symbol på, at LINAK sikrer danske arbejdspladser på Als. Et nyt byggeri der markerer en tro på fremtiden”.

Elegant sort cirkel i landskabet
LINAK har på verdensplan 1.900 medarbejdere, hvoraf omkring 1000 er ansat på hovedsædet i Guderup på Als. Fra august 2017 får disse medarbejdere endnu bedre og topmoderne administrations- og produktionsfaciliteter. Arkitema Architects har tegnet det eksisterende runde byggeri, der blev opført i 2002, og nu får denne bygning endnu en cirkulær nabo i to etager.

“Det er positivt, når en tilfreds bygherre vender tilbage. Og endda en visionær af slagsen! LINAK II samler produktion og administration i én og samme runde bygning, der placerer sig smukt i landskabet”, fortæller Glenn Elmbæk, partner hos Arkitema Architects.

Den kommende administrations- og produktionsbygning får samme svævende motiv som den eksisterende bygning med en let underetage i glas og en elegant 1. sal i mørk tegl. En sort cirkel i landskabet.

Byggeriet går i gang efteråret 2015, og skal stå klart i august 2017.

Om Arkitema Erhverv
Arkitema Architects har i over 40 år tegnet alt fra industribygninger, kontorhuse, hoteller, biografer, butikscentre og domiciler til indretning og optimering af eksisterende erhvervsfaciliteter.

Lige nu projekterer vi Bygningsstyrelsens kommende administrative knudepunkt på Kalvebod Brygge, vi opfører et nyt domicil for CASA A/S på Havnetrekanten i Horsens, og vi har gennem årene tegnet en række domiciler for anerkendte brands som bl.a. Vestas, LEGO og Siemens.

Om LINAK
LINAKs hovedkvarter i Guderup breder sig over et areal på 38.000 m², der omfatter både udviklings- og produktionsanlæg. Virksomheden udviklede og lancerede i 1979 den første lineære aktuator. Såkaldte aktuatorer bruges blandt andet til bevægelse af hospitalssenge og højdejusterbare arbejdsborde og til automatiseringsløsninger i industrien generelt.


Data
Adresse: Smedevænget, Guderup, Als
År: 2015-2017
Omfang: 14.000 m²
Bygherre: LINAK
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Sloth Møller
Entreprenør: Hoffmann

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale