Gå til indhold
Hallgrímur Thor Sigurdsson bliver manden i spidsen for Arkitema Island
Hallgrímur Thor Sigurdsson bliver manden i spidsen for Arkitema Island

Pressemeddelelse -

Arkitema åbner kontor i Island

Med åbningen af et arkitektkontor på Island forventer Arkitema at få del i et attraktivt marked, med mange spændende projekter i de kommende år. Hallgrímur Thor Sigurdsson kommer til at stå i spidsen for kontoret, der I første omgang bliver placeret sammen med ejeren COWIs kontorer i Reykjavik.

I 2023 købte COWI den islandske ingeniørvirksomhed Mannvit, og fik dermed et ben i den islandske byggeindustri, en industri, der rummer mange spændende muligheder i de kommende år. Da flere kunder på markedet efterspørger integrerede løsninger fra deres rådgivere, er det derfor naturligt, at Arkitema, der ejes af COWI, også opretter et kontor i Island.

Til at lede kontoret er Hallgrímur Thor Sigurdsson blevet ansat som Design Director, og det er forventningen, at han inden længe vil få følgeskab af flere arkitekter. Således har Arkitema allerede en række konkrete projekter i ordrebogen, ligesom man påtænker at deltage i flere konkurrencer og tilbud.

”Det islandske marked er i en rigtig positiv udvikling, og vi ser nogle gode muligheder for at skabe en sund arkitekturforretning. Markedet efterspørger mange af de kompetencer vi har i Arkitema inden for eksempelvis sundheds- og energibyggeri, og i samarbejde med vores mange nye COWI-kolleger i Island, vil vi komme til at kunne tilbyde gennemprøvede løsninger i høj kvalitet,” forklarer Glenn Elmbæk, Managing Director i Arkitema

Godt kendt i Arkitema
Hallgrímur Thor Sigurdsson, er ikke en ny og ukendt mand I Arkitema. Han har således tidligere arbejdet 11 år på Arkitemas kontorer i Aarhus og København, inden han flyttede til Nordic Office of Architecture, hvor han senest har arbejdet som Director på virksomhedens islandske kontor. Han har gennem årene arbejdet på en række spændende projekter i Island, hvor han også er manden bag Arkitemas hidtil eneste projekt i Island, Akureyri Kulturhus, der slog dørene op i 2010.

Da han gennem de seneste 5 år har arbejdet i Island, har han et indgående kendskab til såvel arkitektmiljøet som byggebranchen generelt, og det er noget som han selv forventer vil være en fordel i opbygningen af et nyt Arkitema-kontor:

”Jeg er rigtig glad for at komme ”hjem” til Arkitema, som jeg har et helt særligt bånd til. Nu har jeg muligheden for at stå i spidsen for en helt unik opgave, hvor jeg ser frem til at kunne hjælpe med at opbygge det nye kontor. Der er en god udvikling i gang i Island, og vi har allerede en række projekter i bogen, som jeg ser frem til at udvikle i tæt samarbejde med kommende kolleger her på kontoret, men også med god assistance fra kollegerne i Danmark,” fortæller Hallgrímur Thor Sigurdsson.

Arkitemas kontor i Island åbnede officielt d. 1. april.

Emner


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag en af Skandinaviens førende arkitektvirksomheder med over 650 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm, Göteborg og Malmø. Tegnestuerne rådgiver inden for arkitektur, landskab og bæredygtighed. Arkitema ejes af COWI A/S.

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale