Gå til indhold
Arkitema styrker fokus på kernemarkeder med ny struktur

Pressemeddelelse -

Arkitema styrker fokus på kernemarkeder med ny struktur

Arkitema udpeger ny ledelse og fokuserer mere lokalt på de tre markeder, hvor virksomheden har tegnestuer. Målet er en forenklet og mere smidig organisation, der både styrker den lokale ledelse og det nære samarbejde med kunder.

Justeringen bevirker, at den hidtidige direktør Thomas Kveiborg har valgt at træde tilbage. Ledelsesansvaret overlades til Senior Architectural Director, Glenn Elmbæk, der sammen med CFO (Chief Financial Officer, Arkitema) Casper Rahder og EBDD (Executive Business Development Director, COWI), Jasper Kyndi, fremover vil udgøre ledelsen i Arkitema.

Ligesom mange andre virksomheder i byggeindustrien har Arkitema i de seneste år ageret i et udfordret marked. Ved nu at lade de lokale ledelser i Danmark, Norge og Sverige få mere egenstyring er det forventningen, at disse i højere grad end tidligere vil kunne tilpasse sig de enkelte markeder, og dermed sikre en større profitabilitet.

Det er fortsat målet at intensivere og udvide samarbejdet med COWI inden for flere segmenter, da man har set hvor stort potentialet er de steder, hvor det er lykkes at gå ud sammen, samtidig med, at man fra Arkitemas side har bevaret det stærke fokus på arkitekturen i de enkelte projekter. Derfor træder Senior Architectural Director, Glenn Elmbæk ind i ledelsen af Arkitema, som Managing Director i Danmark. Med mere end 20 år som arkitekt, heraf en stor del som Partner, bliver det ham, der skal sætte fokus på både den forretningsmæssige og arkitektoniske linje fremadrettet:

”Vi har en stolt arkitekturtradition i Arkitema og nogle meget stærke værdier, som vi har arbejdet efter i mere end 50 år, og dem skal vi holde fast i og udvikle. Jeg ser frem til at fortsætte udviklingen af Arkitemas brand og samtidig skabe et endnu bedre og stærkere samarbejde med vores kolleger i COWI. Vi har vist, at vi I fællesskab kan skabe nogle rigtig gode resultater inden for blandt andet industri, energi og infrastruktur, og det er bl.a. læring fra disse samarbejder, som vi skal have yderligere udbredt ”

Lokalt fokus skal styrke resultatet

Samtidig med at den nationale autonomi styrkes i Arkitema for at udnytte lokale synergier, er det også meningen at skabe en mere helhedsorienteret organisation. I Danmark har Arkitema og COWI fået et stærkt samarbejde op at køre med fokus på netop det danske marked. Det er nogle af de erfaringer som man har fået herfra som nu skal videreføres og forstærkes i den nye organisering.

Ved at øge fokus på det lokale samarbejde mellem Arkitema og COWI, er det erfaringen fra Danmark, at der bliver åbnet op for nye muligheder for begge parter. Det skal sikre bedre fodfæste på disse markeder.

”Vi får større fokus på det nære og giver vores ledere plads til det de er bedst til på deres lokale markeder. Det vil højne vores mulighed for at fokusere på arkitekturen, samtidig med at vi forventer det giver muligheder for at få flere opgaver. Det har vi en klar forventning om kan være med til at forbedre vores forretning,” fortæller Glenn Elmbæk.

Med den nye struktur bliver norske Thomas Innseth Managing Director i Arkitema Norge, mens Nils Wiklund bliver fungerende Managing Director i Arkitema Sverige. Begge har allerede været i Arkitemas ledelse i de to lande gennem en årrække. Den nye organisation træder i kraft pr. 1 januar 2024.

Emner

Kategorier


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag en af Skandinaviens førende arkitektvirksomheder med over 650 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm, Göteborg og Malmø. Tegnestuerne rådgiver inden for arkitektur, landskab og bæredygtighed. Arkitema ejes af COWI A/S.

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale