Gå til indhold
NærHeden er et byudviklingsprojekt med fokus på livskvalitet og stærke relationer i et grønt miljø
NærHeden er et byudviklingsprojekt med fokus på livskvalitet og stærke relationer i et grønt miljø

Pressemeddelelse -

Arkitema Architects nomineret til World Architecture Festival Award

I det storkøbenhavnske masterplanprojekt NærHeden smelter de sociale relationer fra den tætte by sammen med forstadens grønne kvaliteter og giver kommende beboere optimale rammer for en nem hverdag med stærke fællesskaber. Projektet har givet Arkitema Architects og karres+brands en nominering til årets prestigefulde World Architecture Festival Award i kategorien Masterplan Future.

Ved World Architecture Festival i Berlin til november vil det nytænkende masterplanprojekt NærHeden blive præsenteret foran et globalt netværk af arkitekter, mulige samarbejdspartnere og journalister. Projektet er nemlig et blandt 350 nominerede arkitekturprojekter fra hele verden. En nominering, som Skandinaviens største arkitektvirksomhed er stolt af:

”Det er fantastisk dejligt at blive udvalgt blandt spændende projekter fra hele verden. Vi kan med rette være stolte af vores nominerede projekt NærHeden, et byudviklingsprojekt, der har fokus på livskvalitet og stærke relationer i et grønt miljø”, fortæller Heidi Hjort Thuesen, segmentchef for Urban hos Arkitema Architects.

NærHeden samler det bedste fra to verdener. Fra byernes tætte bebyggelse kommer fællesskabet i opgange, karréer og gårde samt nærheden til indkøb, institutioner og transport, og fra forstaden kommer de grønne omgivelser, muligheden for at præge sin egen bolig og drikke morgenkaffen i haven. Tilsammen udgør det fremtidens forstad.

”Styrken i NærHeden ligger i masterplanens struktur. Området består af fire kvarterer, der hver har en kvartersplads og et kvartershus. De er sammensat af store byggefelter med fællesfaciliteter og fælles haver. Det giver mødesteder og mulighed for mange typer fællesskaber fra det helt nære til de større sammenhænge. Det er let at skabe relationer, og det er vigtigt, fordi vi i dag flytter os mere og ikke nødvendigvis har en tidshorisont på 10-20 år til at bygge relationer op”, fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Bæredygtig hverdag mellem by og land

NærHeden er placeret mellem København og Roskilde og er en bæredygtig nytænkning af forstadsmiljøet i hovedstadsregionen.

Den tætte bebyggelse udnytter arealet bedre end i den traditionelle forstad og gør det muligt at leve mere bæredygtigt. Der er nærhed til det hele, til naturen, til hovedstaden, til hverdagens institutioner og til hinanden.

Området bindes sammen af natur og grønne områder. Det giver masser af rekreative muligheder og er samtidigt et vigtigt element i at håndtere regnvand, der i NærHeden bliver 100% på overfladen og derfor ikke belaster kloakkerne, men er med til at gøre byen grønnere og biodiversiteten større.

Stor elastik i det fremtidige byggeri

Udformningen af boligerne i NærHeden bliver meget varieret og giver plads til, at forskellige boligtyper kan trives side om side. Med boliger af forskellig størrelse og udformning bliver Nærheden attraktiv for mange forskellige mennesker, familietyper og bofællesskaber. Det giver en god dynamik i boligklyngerne, at de rummer mennesker i forskellige livssituationer og stadier i livet og mange muligheder for udviklere.

World Architecture Festival Award bliver uddelt d. 16.-18. november i Berlin, hvor Arkitema og karres+brands skal præsentere NærHeden for en jury og dyste om at vinde kategorien Masterplan Future, der er en af 32 kategorier.

Øvrige bidragydere i projektet er: Everyday Studio, Orbicon, VIA trafik, Esbensen, Social Action, Blue Bakery, Open Air Neighbourhood, Smith Innovation, Gerhard Dekker, Rune Thorbjørn Clausen, Klas Tham og Jørgen Junker.

Læs mere om Nærheden - Fremtidens forstad

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale