Gå til indhold
Udsnit af én af Nærhedens klynger
Udsnit af én af Nærhedens klynger

Pressemeddelelse -

​Masterplan for NærHeden vinder prestigefyldt international arkitekturpris

Arkitema Architects’ udviklingsplan for området NærHeden vandt fredag eftermiddag den prestigefylde World Architecture Festivals pris for ”Masterplan – Future Projects”. Festivalen er en af verdens største arkitekturbegivenheder og uddeler hvert år priser til de mest banebrydende arkitektoniske projekter verden over. ”En stor anerkendelse og en understregning af at social bæredygtighed er vigtig for fremtidens byudvikling.”

Masterplanen for NærHeden er tegnet af Arkitema Architects i samarbejde med Karres en Brands, og er en plan for, hvordan fremtidens forstad skal sammensættes. Projektet tager afsæt i en vision om en social bæredygtig bydel, der skal skabe stærke sammenhold og understøtte muligheder for at engagere sig socialt i den nye bydel.

World Architecture Festival (WAF) blev afholdt i Berlin, og i kampen om prisen for ”Masterplan – Future Projects” slog Arkitema masterplansprojektet for Mall of the World i Dubai og en ny masterplan for Wembley Park i London. I alt var der 12 nominerede projekter fra hele verden. Heidi Hjort Thuesen, segmentchef i Arkitema Urban, er meget stolt over WAF-prisen og glæder sig:

”Det er en stor anerkendelse af rigtig mange menneskers arbejde og visioner. Prisen understreger at social bæredygtighed er noget man skal have fokus på i fremtidens byudvikling. Vi valgte at gå til projektet ved at stille mange spørgsmål og vi havde en bygherre der havde høje ambitioner og var meget fremsynet. Den kombination har skabt et unikt projekt, og jeg bliver da helt vildt stolt over, at det bliver præmieret med så stor en pris.”

Fremtidens bydel
NærHeden har haft fokus på at skabe optimale rammer for de mange forskellige familiemønstre der er i dagens samfund. Helt fra start har man arbejdet strategisk med begrebet social bæredygtighed, og dermed haft fokus på fællesskab, sameksistens, plads til forskellighed og samtidig en sammensmeltning med den eksisterende del af Hedehusene. Målet har været også at ramme de familier der kommer fra byerne og som både ønsker sig bylivet og de glæder der er ved en forstad.

Derfor er der også fokus på at holde bebyggelserne i en lille skala med fælles grønne rum, og med den tæthed og de fælles faciliteter, der kendetegner byerne:

”Vores mål er at skabe rammer som er fleksible og som kan rumme mange forskellige drømme og tanker. Der skal være stor frihed både til at bo nu, men også til at udvikle over tid. Det er nogle bløde værdier, der har været i fokus, men det er jo så også det vi nu er blevet anerkendt for. For det er vigtig, hvis forstæderne skal være attraktive for flere i fremtiden, at vi tænker over hele sammensætningen. På den måde skaber vi nogle rammer der kommer til at gøre en forskel for rigtig mange mennesker, og det er altid vore mål,” fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Ud over Arkitema Architects og Karres en Brands, har teamet bag Nærheden også haft følgende samarbejdspartnere: Orbicon, Dansk Energi Management & Esbensen, Social Action, Open Air Neighbourhood, Everyday, Via Trafik, Smith Innovation samt konsulenterne Klas Tham, Gerhard Dekker, Rune Thorbjørn Clausen.

NærHeden er tegnet for Høje Taastrup Kommune og Realdania By og deres samlede selskab NærHeden P/S. Projektet har hen over sommeren også været udstillet ved Arkitekturbiennalen i Venedig.

Læs mere om NærHeden her

Emner

Kategorier


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale