Gå til indhold
Arkitema Architects udvikler nyt finanscenter i Kolding

Pressemeddelelse -

Arkitema Architects udvikler nyt finanscenter i Kolding

Koldings nye, innovative bydel, Design City, bliver to finanshuse rigere. Arkitema Architects har tegnet Danske Banks og Sydbanks kommende domiciler i Trekantsområdet, der hver især definerer et bud på, hvordan fremtidens bank ser ud.

Imødekommenhed er fællesnævneren for Danske Banks og Sydbanks nye domiciler, der er tegnet af Arkitema Architects, og som i de kommende år skal opføres side om side i Koldings nye erhvervs-mekka, Design City. Sammenhængskraft kontra individuelt udtryk har derfor været et af omdrejningspunkterne for Arkitema Architects i arbejdet med at løse opgaven.

”Vi har tænkt de to bygninger ind i én sammenhæng. Nøgleordet er imødekommenhed, og det kommer til udtryk ved bygningernes åbne, transparente facader og fremhævede indgange. De to bygninger klæder hinanden og har brugen af materialer til fælles, mens landskabsprojektet binder dem sammen. Men det har også været vigtigt for os at give bygningerne hver deres identitet, og det har vi løst ved at udforme dem skulpturelt forskelligt,” siger Mette Julie Skibsholt, som er Arkitekt MAA og associeret partner hos Arkitema Architects.

Fremtidens Danske Bank
Den ene af de to bygninger har Danske Bank som bygherre og bliver på 4.000 m2. Her er Danske Banks identitet tænkt helt ind i det fremsynende arkitektoniske koncept, så det imødekommer fremtiden.

”Huset bliver rig på vinduesarealer, som ikke bare trækker lys ind på kontorerne, men også giver bygningen et åbent og imødekommende udtryk. Den består af fem etager, der er udformet som horisontale stakke. Tilsammen danner de en kvadratisk skulptur, der både åbner sig ud mod Østerbrogade, hvor trafikken strømmer forbi, og torvet i Design City, hvor mennesker færdes,” fortæller Mette Julie Skibsholt.

Udover Danske Bank vil Realkredit Danmark, Nordania, Danica og Home også flytte ind i finanshuset.

Sydbank med elegance
Det andet byggeri på 7.700 m2 har Bjert Invest som bygherre. Her har Sydbank lejet sig ind i store dele af bygningen, der opføres som et kubeformet tårn.

”Det bliver en elegant bygning fuld af liv. Den er til forskel fra nabobygningen udformet af vertikale motiver, som giver et slankere udtryk. De høje vinduer fremhæver indgangspartiet, trækker lys ind i lokalerne og signalerer imødekommenhed og åbenhed,” afslutter Mette Julie Skibsholt.

De to finanshuse placeres i den sydvestlige del af Design City og har facader ud mod lyskrydset mellem Østerbrogade og Skamlingvejen. Projekterne udføres i samarbejde med KPC som totalentreprenør og Midtconsult som rådgivende ingeniør. 

Arkitema Architects i Design City
Udover de to nye finanshuse har Arkitema Architects også tegnet Kolding Sky, der er placeret i den nordøstlige ende af Design City. Et nyt vartegn for Kolding, som på mange måder rummer visionerne for Design City. Læs mere om Kolding Sky her


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale