Gå til indhold
Interiør Danske Bank Odense. Illustration: Arkitema Architects
Interiør Danske Bank Odense. Illustration: Arkitema Architects

Pressemeddelelse -

​Tredje Danske Bank på tegnebrættet hos Arkitema

Arkitema Architects skal tegne ombygningen af Danske Banks nye bankhus i Odense. Danmarks største arkitektvirksomhed er dermed med i udviklingen af tre nye, store finansbygninger. Med forbillede i den kommende Danske Bank-bygning i Aarhus, skal den nuværende bygning i Odense åbnes op mod både Albani Torv og Eventyrhaven. Bygningen kommer til at være en naturlig forlængelse af de kommende byggerier ved Odenses byfornyelse af Thomas B. Thriges Gade.

Arkitema Architects har lavet et decideret hattrick, når de i de kommende år skal tegne hele tre nye bankhuse for Danske Bank. I samarbejde med KPC skal arkitektvirksomheden udvikle tre kontorbygninger for storbanken i Aarhus, Odense og Kolding. I Aarhus og Kolding er der tale om nybyggeri, mens der i Odense vil være tale om en gennemgribende renovering af den eksisterende bygning ved Albani Torv.

Målet med bygningen i Odense er at åbne den op, både ud mod byen og ind mod dens hjerte – et kommende atrium. Udendørs skal der gøres op med for- og bagside. Alle sider skal være tilgængelige og indbydende. Indendørs skal besøgende og ansatte også møde en imødekommende og åben bank. Dermed fremtidssikrer Danske Bank sin tilstedeværelse i alle tre byer:

”Vi tænker rigtig mange spændende tanker sammen med Danske Bank for tiden for den endelige udformning. I modsætning til det traditionelle lukkede kontorhus, laver vi en bygning, der åbner sig op mod byen. Facadeudtrykket varieres og nedbrydes i en menneskelig skala, hvor der i forskudte partier kan ses aktivitet og liv. Jeg tror, at det som folk vil lægge mest mærke til i starten vil være sammenkoblingen med udenomsarealerne, hvor der er planer om skaterbaner, cykelvaskeri, udendørs motionsfaciliteter eller andet i den stil,” fortæller senior partner i Arkitema Kim Risager.

Levende bankmiljøer
Gennem etableringen af et centralt atrium vil hvert enkelt bankhus i de tre byer give mulighed for fællesskab, videndeling og nærhed, både for ansatte og for besøgende. I første omgang vil man finde de mest udadvendte bankfunktioner i stueplanet. På de øvrige etager vil der være plads til andre bankfunktioner, som atriet dog vil gøre synlige for bygningens gæster, ligesom fokus også er på omgivelserne.

”Det er spændende at være med til at samarbejde med Danske Bank om deres fremtidige bygninger. Vi skal vise, at de nye bankmiljøer er levende steder, og binde dem sammen med de omkringlæggende omgivelser i meget højere grad end banker tidligere har gjort. Vores mål er at lave arkitektoniske løsninger, der kommer til at gøre en forskel for både potentielle og eksisterende kunder, medarbejderne i bygningen og for byens borgere, der kommer til at bruge både banken og området lige omkring,” lyder det fra Kim Risager.

Arkitema blev i samarbejde med Raundahl og Moesbye A/S valgt til at udføre et nyt markant finanscenter i Aarhus, med central beliggenhed i det kommende Sydhavnsområde. Det er ideerne fra dette oplæg, der nu også bliver overført til opgaverne i Odense og Kolding.

Arkitema Architects tegner også de kommende naboer til Danske Bank i Odense; de sydlige karréer på Thomas B. Thriges Gade. Læs også mere om Danske Bank Aarhus og Danske Bank Kolding.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale