Gå til indhold
Toppen af Dipylon Hus med tagteresse og  kantine for kontorets medarbejdere. Foto: Jens Lindhe.
Toppen af Dipylon Hus med tagteresse og kantine for kontorets medarbejdere. Foto: Jens Lindhe.

Pressemeddelelse -

Arkitema tager Carlsberg Byens første bevaringsværdige bygning i brug

Den gamle bryggerigrund i Carlsberg Byen undergår i øjeblikket en gennemgribende udvikling med henblik på at blive et spændende og attraktivt bykvarter i København. Blandt de mange byggerier, som løbende skyder op i området, skal 15 procent bestå af fredede bygninger fra Carlsbergs oprindelige bryggeri.

En af dem er Dipylon Hus fra 1939, der oprindeligt husede bryggeriets maltsilo. Med stor respekt for bygningens originale linjer og industrielle udtryk har Arkitema Architects nu omdannet bygningen til et moderne kontorhus, som dermed bliver den første bevaringsværdige bygning, der bliver taget i brug i Carlsberg Byen.

”Dipylon Hus er et godt eksempel på, hvordan de gode kvaliteter, der er til rådighed i Carlsberg Byens eksisterende bygninger, kan få nyt liv og formål mens områdets historie og sjæl bevares. Vi har været meget optaget af at bevare bygningens unikke industrielle udtryk. Blandt andet har vi så vidt muligt bevaret bygningens facader, hvoraf tre stort set står i sin oprindelige form. Den fjerde har vi udskiftet med en glasfacade, der er designet til at komplimentere bygningens og kvarterets historiske udtryk, og som skal forsyne kontoret med dagslys,” fortæller Poul Schülein, senior partner i Arkitema Architects, som er glad for og stolt over, at virksomhedens 150 medarbejdere i København fremover skal have domicil i den omdannede maltsilo.

I Carlsberg Byen glæder man sig også over indflytningen, der skal være med til at definere livet og pulsen i bydelen.

”De mange fredede bygninger udgør med deres arkitektoniske og historiske værdi et enestående aktiv for de mange beboere, virksomheder og besøgende, der færdes i Carlsberg Byen. Vi er meget begejstrede for den måde, Arkitema har forvandlet bygningen på, hvor det arkitektoniske særkende er bevaret, samtidig med at bygningen er gjort anvendelig til moderne kontorbrug. Samtidig får vi med Arkitemas indflytning føjet endnu en vigtig aktør til listen over virksomheder i Carlsberg Byen, så vi får skabt det kreative miljø, der er vores mål, ”udtaler Adm. Direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus om projektet.

En af Carlsberg Byens andre industrihistoriske perler er Lagerkælder 3, som også transformeres af Arkitema Architects. Den tidligere lagerbygning, der med sin guldskivebeklædte facade er et af områdets mest ikoniske byggerier, er efter planen færdigrenoveret i december 2018, hvor hotelkæden Brøchner Hotels rykker ind med bykvarterets første hotel.  

Emner


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969, og er i dag en af Skandinaviens største arkitektvirksomhed med over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale