Få vores nyheder på mail

Arkitema tegner attraktivt boligområde på Amager

Pressemeddelelse   •   Feb 06, 2012 15:08 CET

I Amager Strandpark, tæt ved vandet, tæt på byen og tæt på lufthavnen opfører KPC to bebyggelser for to forskellige pensionskasser med i alt 35.000 m² kvalitetsboliger. De to projekter bygges for Lærernes Pension og for Danica Pension og tegnes af Arkitema, der en af Danmarks mest erfarne arkitektvirksomheder, når det drejer sig om værdibaseret boligbyggeri. 

Stedsspecifikke byboliger 

Boligerne er tegnet så de drager fordel af grundens unikke beliggenhed. Med store altaner, vinduer fra gulv til loft og gennemlyste rum bringes lyset og udsigten ind i lejlighederne. Samtidig er de rationelt disponeret og tilbyder de fremtidige beboere alt, man kan forlange af en bybolig i år 2012. 
Arkitema har valgt at markere hver bebyggelse med et højt punkthus, der skaber både sammenhæng og genkendelighed. De tre højhuse varierer i højde pga indflyvningen til Kastrup som i øvrigt ligger to Metrostop mod syd. 
Boligerne i højhusene bliver bebyggelsernes liebhaverboliger med store, gode rum og tilsvarende attraktive altaner med havudsigt og morgensol. På en god dag vil man kunne se langt ind i Sverige fra de øverst beliggende lejligheder. 
Lejlighederne i de lavere bygningskroppe er alle gennemlyste og har altaner enten mod syd eller vest for at fange mest muligt lys. Alle lejligheder - både i de lave og de høje bygninger har store vinduer fra loft til gulv, der i øvrigt overalt er i træ. Materialerne er hvid beton og en mørk tegl med et fint lysspil og en lige så fin patinering. Altanerne er hvide betonaltaner, der som tynde skiver er med til at give facaderne rytme og karakter. 

Et inkluderende landskab 
Bebyggelsernes beliggenhed og disponering følger en masterplan for området udarbejdet af SLA Architects. Planen definerer området som en flade mellem stranden og det eksisterende villakvarter. En flade der brydes af landskabelige og bygningsmæssige punktnedslag og som gennemkrydses af et uformelt system af stier og passager, der skaber et levende flow gennem området. Beliggenheden nyder godt af nærheden til Amager Strandpark, hvor man kan bade året rundt og af Metroen, der døgnet rundt sørger for at man kan komme til Københavns centrum på 10 minutter og til lufthavnen på 5. 
Landskabeligt er hver af de tre byggegrunde bearbejdet, så de fremtræder forskelligt, men alle med en klar reference til både stranden og den bymæssige sammenhæng. De tre landskabstyper er hhv. et englandskab med græsser og siv i en både vild og klippet fremtræden, en blomsterlund med frugttræer og farver og endelig et landskab, man kunne kalde bynatur med skærmende træer mod villabebyggelsen syd for området og regnvandsbede tættere på bygningerne. 
Bebyggelserne har en markeret pladsdannelse, hvor områdets gennemgående asfaltbelægning bearbejdes for at markere et mere privat område, der kan knytte sig til bebyggelsen. I øvrigt følger bebyggelserne masterplanens overordnede ideer om åbenhed og sammenhæng. Karrebebyggelsen for Lærernes Pension har f.eks. ingen lukket port. Derved bliver det indre gårdrum en skærmet, men åben del af hele områdets varierede udbud af rekreative udearealer, hvor man også finder boldbaner, siddelommer og større beplantninger.

Læs mere på KPC.dk

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00