Gå til indhold
Forslag til kvartersplads
Forslag til kvartersplads

Pressemeddelelse -

​Arkitema vinder masterplan for Søkvarteret

Arkitema er udpeget til at lave masterplanen for Søkvarteret - den østlige del af NærHeden i Hedehusene. Det nye kvarter kommer til at rumme 160.000 kvm boligbebyggelse, der skal udformes med naturen i centrum og fokus på de eksisterende søer. Projektet blev endeligt godkendt af Høje Taastrup Kommune tirsdag.

Da Høje Taastrup Kommunes Plan- og Miljøudvalg tirsdag d. 1. december godkendte den overordnede masterplan for Søkvarteret, betød det samtidig startskuddet til udviklingen af den sidste store del af kommunens ambitiøse nye bydel NærHeden. Dermed kan udvikleren FB Gruppen, gå i gang med at konkretisere planerene for området, hvor Arkitema står for udviklingen af masterplanen.

Tilbage i 2014 udviklede Arkitema den oprindelige masterplan for Nærheden, en plan der senere vandt international hæder, og nu får virksomheden så mulighed for at slutte cirklen. Søkvarteret kommer til at bestå af to hovedelementer; dels ”Søruten” – en ”blå/grøn” forbindelse, der går gennem området, og dels en konsekvent holdning til bygnings- og byrumsstrukturen, der sikrer et varieret udbud af boligtyper og uderum.

”Søkvarteret er et virkeligt spændende område, hvor vi får mulighed for at bringe naturen i spil for rigtig mange kommende beboere. Det har været ambitionen, at så mange som muligt, skal bo med direkte adgang til naturen. NærHedens særlige blanding af bygningstypologier skal forstærkes og videreudvikles i Søkvarteret, der kommer til at opleves som en levende og varieret bydel. Det bliver særligt udtalt i den del af bebyggelsen vi kalder 'NærHeden Signatur',” forklarer Partner i Arkitema, Anders Halgren.

Stærke fællesskaber
Hele NærHeden er forbundet til ”Søruten”, der vil lede beboere og besøgende gennem områdets natur og kvarterets to kvarterpladser. Langs ruten finder man en række fællesfunktioner i området, bl.a. en ny daginstitution, et kontorfællesskab, Søkvarterets kvarterhus og mindre lege-, ophold og træningspladser.

Generelt er målet, at bygninger og byrum forstærker det kuperede landskab og inviterer naturen helt ind mellem boligerne, til et væld af varierede opholds- og mellemrum for mange typer af fælleskaber.

I Søkvarteret er fællesskaberne helt i centrum, hvor disse skal være attraktive og nemme at vælge til. Derfor vil masterplanen arbejde med nogle generelle fællesskabsstyrkende elementer, der spredes ud over hele kvarteret.

”Allerede da Arkitema lavede den overordnede masterplan for NærHeden var fællesskab i fokus, og det er nogle af de oprindelige tanker vi tager med ind i denne opgave. Fællesskaber har en nøglerolle i skabelsen af et nyt kvarter både i forhold til bæredygtighed og i forhold til tilhørsforhold og naboskab. Social bæredygtighed er en hjørnesten i Arkitema og jeg er sikker på, at hele Søkvarteret kommer til at rumme stærke fællesskaber, store som små,” fortæller Anders Halgren.

Arkitema er arkitektrådgiver på masterplanen, som i foråret blev vundet i parallelopdrag mod Årstiderne og Tredje Natur. FB Gruppen forventer at gå i gang med at bygge i sensommeren 2021, og hele NærHeden forventes færdigudviklet i 2028.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale