Gå til indhold
Christian Kindler
Christian Kindler

Pressemeddelelse -

​Brandingeniøren med fra første streg

Arkitema Architects har ansat egen brandrådgiver, så der kan tænkes brandsikkerhed ind i projekterne fra de tidligste stadier. Det skaber bedre projekter, hvor brandsikkerheden ikke bliver påklistret til sidst, men er helt integreret i den arkitektoniske løsning.

Arkitema Architects har valgt at flytte en klassisk ingeniøropgave, som virksomheden tidligere har tilkøbt hos rådgivende ingeniører, ind på eget kontor. Således har man ansat brandrådgiveren Christian Kindler til at bidrage med sin viden omkring brandsikkerhed i byggerier. Det har givet en hurtig og umiddelbar gevinst hos arkitekterne.

I mange projekter er brandsikkerhed og flugtveje ikke det første der bliver tænkt på i designprocessen. Ofte kommer det ind meget senere, og dermed kan en brandrådgiver også hurtigt blive et generende element for arkitekter og udviklere, da projektet skal tilpasses regler og love, og dermed ikke kan blive som først tænkt. Det har Christian Kindler oplevet mange gange, kan nu træde meget tidligere ind i processerne.

”Man kan jo sige at jeg er ”the odd one out”, jeg er ingeniøren blandt arkitekter. Men det fungerer rigtig godt, og jeg føler, at der bliver sat pris på mit arbejde. Jeg er gået fra at være ham den irriterende, der kobles på langt inde i processen til at være medskabende på æstetiske, bygbare og brugbare løsninger helt fra start. Jeg arbejder tæt sammen med arkitekterne og den menneskelige kontakt og korte arbejdsgange gør bare processerne mere smidige og effektive. Helt personligt er det langt mere tilfredsstillende og rent professionelt, giver det nogle meget bedre løsninger, både for arkitekterne og for brandsikkerheden ,” forklarer Christian Kindler.

Sikkert træbyggeri er fremtiden
I foråret 2018 lancerede Arkitema et stort fokusområde inden for trækonstruktion kaldet Arkitema Timber. Her er målet bl.a. at udbrede brugen af det bæredygtige materiale til at skabe levedygtige bygninger, der kan konkurrere med de klassiske mere miljøbelastende byggematerialer. En af udfordringerne ved at designe bygninger i træ, er naturligvis brandsikkerheden. Men med nye teknologier og et tæt samarbejde med en specialist som Christian Kindler, bliver muligheden for at realisere endnu flere trækonstruktioner i fremtiden endnu større.

Kindler er allerede blevet tilknyttet skolebyggeriet i Sdr. Otting ved Haderslev, hvor en helt ny skole skal bygges i træ. Her har han været med til at om dimensionere en limtræskonstruktion, så førstesalen på byggeriet kunne bibeholdes i træ og stadig overholde de danske lovkrav om brandsikkerhed.

”Jeg blev ret hurtigt kastet ind i Sdr. Otting-projektet, der jo er et kæmpe stort træprojekt efter danske forhold. Men jeg har for eksempel brugt noget af den viden vi har om højhusbyggeri i træ i Norge og overført til skolen. Træ er jo per definition ikke klassificeret til at modstå brand, men ved at ændre på tykkelser af stolper og vægge og arbejde med sammensætningen af materialer, får vi en bygning der er lige så brandsikker som en betonbygning. Jeg synes ganske enkelt, at min viden om brand giver bedst mening her hos arkitekterne, så brandsikkerhed ikke bliver den mindst dårlige løsning, men bliver en fuldt integreret del af byggeriet. Helt som vi allerede kan se på Sdr. Otting-projektet allerede nu,” fortæller Christian Kindler.

Christian Kindler er udannet civilingeniør fra DTU, hvor han i dag fortsat underviser på Masteruddannelsen i brand. Han forventes desuden at blive certificeret brandrådgiver, når den kommende certificering er på plads.

Emner

Kategorier


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale