Gå til indhold
Den kommende Sønder Otting Skole i Haderslev er et af Arkitemas kommende byggerier i træ.
Den kommende Sønder Otting Skole i Haderslev er et af Arkitemas kommende byggerier i træ.

Pressemeddelelse -

​Stor satsning på træbyggeri

Gennem de seneste år er udviklingen inden for byggeri i træ gået hurtigt og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter. Nu har Arkitema Architects taget skridtet og lavet et nyt forretningsområdet med fokus på træbyggeri, kaldet Arkitema Timber. Samtidig har virksomheden indledt et samarbejde med blandt andre brancheorganisationen Svenskt Trä.

Arkitema oplever en voksende efterspørgsel på arkitekter med kompetencer inden for trækonstruktion. Derfor har virksomheden oprettet Arkitema Timber. Målet er at blive endnu bedre til at udvikle byggerier i træ og dele viden på tværs af de skandinaviske grænser med både kolleger og kunder. Som en del af arbejdet i det nye forretningsområde har Skandinaviens femte største arkitektvirksomhed indledt et samarbejde med to af de største og vigtigste aktører inden for trækonstruktion i Sverige. De nye samarbejdspartnere; brancheorganisationen Svenskt Trä og ejendomsudviklingsselskabet Folkhem Trä, der udelukkende bygger i træ, vil bidrage med massiv viden til Arkitemas kommende træbyggerier.

Med det nye fokus er det Arkitemas ambition at være i front, når det gælder om at forme fremtidens bæredygtige byer og bygninger, som i stadig stigende grad vil blive bygget i træ. Derfor er der allerede blevet indledt et samarbejde med Folkhem Trä i flere projekter, hvilke giver en unik videndeling med en af de ledende aktører inden for træbyggeri i Norden.

”I Folkhem har vi gennem mange år forsøgt at få branchen til at forstå vigtigheden af at omstille byggeriet til en større brug af træ. Træ er det eneste rent genanvendelige byggemateriale og det er derfor en vigtig brik i vores stræben efter at løse klimaproblemerne. Derfor er vi glade for, at et af de største arkitektkontorer som vi har samarbejdet med i mange år, tør satse på fremtidens byggeri,” fortæller Arne Olsson, adm. dir. i Folkhem Trä.

Tæt samarbejde med vigtige aktører
En vigtig del af Arkitema Timber er et ekstensivt uddannelsesprogram, der bliver udviklet i samarbejde med Svenskt Trä. Brancheorganisationen har en central rolle, når det komme til materialeviden i forhold til byggeri i træ. Samarbejdet skaber en platform for gensidig videndeling, hvor Arkitema vil bidrage med erfaringer fra konkrete byggeprojekter, projektledelse og praktisk problemløsning fra over 100.000 m2 træprojekter på det skandinaviske marked.

"Fordelene ved at bygge i træ er talrige og dækker alle bæredygtighedsaspekter. Med træ kan vi skabe sunde, omkostningseffektive og klimavenlige løsninger. Derfor er jeg meget glad for, at Arkitema har taget en beslutning om en stor investering i træ og vi er alle begejstrede for, at vi nu kan arbejde endnu mere med trækonstruktioner i fremtiden,” siger Daniela Grotenfelt, senior specialist inden for bæredygtighed hos Arkitema.

På Arkitemas fem kontorer i Skandinavien arbejdes der lige nu på flere store projekter, hvor træ spiller en hovedrolle. Blandt andet den kommende Sønder Otting Skole i Haderslev, et stort trækompleks i svenske Ör og Tiller Videregående Skole i Trondheim. 

Emner


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale