Gå til indhold
Domea arbejder allerede nu sammen med én af vinderne, Arkitema, på flere projekter, bl.a. udviklingsplanen for Gadehavegård. Credit: Arkitema
Domea arbejder allerede nu sammen med én af vinderne, Arkitema, på flere projekter, bl.a. udviklingsplanen for Gadehavegård. Credit: Arkitema

Pressemeddelelse -

Domea.dk rammeaftale underskrevet

Kort før sommerferien blev vinderne af to store rammeaftaler for det almene bygge- og boligadministrationsselskab, Domea.dk, udpeget. Fem hold i såvel Øst- som Vestdanmark, blev udpeget til at yde totalrådgivning omkring nybyggeri og renoveringer for op imod 125 mio. kr. over de kommende tre år. Blandt dem Arkitema sammen med COWI og Hele Landet, der vil have fokus på bæredygtige løsninger og processer, når fremtidens almene boliger skal udvikles.

Ti teams kunne gå på sommerferie velvidende, at de i de komme tre år havde del i en af de to rammeaftaler om totalrådgivning som Domea.dk står bag. Rammeaftalen med en værdi på op til 125 mio. kr. omfatter teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med nybyggeri og renovering af ejendomme. Opgaverne kan både være projekter af mindre karakter og store komplekse opgaver, såsom byggeri af større boligprojekter.

Dermed er der lagt op til en omfattende række projekter i både Øst- og Vestdanmark, når domea.dk over de kommende tre år, med option på yderligere et år, skal have rådgivning på opgaver vedrørende modernisering, renovering, udvendige og indvendige vedligeholdelsesarbejder samt ny-, til- og ombygning. Et af de teams var Arkitema i samarbejde med COWI og Hele Landet, der blev tildelt rammeaftalen for boligorganisationens projekter vest for Storebælt.

"Det er en stor anerkendelse af det gode samarbejde vi i forvejen har med Domea.dk, at vi igen bliver del af en rammeaftale. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet og til at sætte endnu mere skub i den ambitiøse bæredygtige udvikling som Domea.dk går i. Domea.dk er en yderst professionel og ambitiøs organisation og jeg ser frem til, at vi kommer til at udvikle nogle spændende projekter sammen, både inden for bæredygtige renoveringer, men også med nybyg af høj kvalitet, til glæde for de mange beboere," fortæller Associated Partner og Forretningsområdechef i Arkitema, Rolf Kjær.

Stigende fokus på bæredygtighed
Den 19. maj 2020 blev Grøn boligaftale 2020 præsenteret af et bredt politisk flertal i forbindelse med Corona-krisen. Den grønne boligaftale har blandt andet fokus på grønne tiltag, som aftalens titel angiver. Som et alment selskab der ejer og administrerer over 80.000 boliger kan domea.dk sætte skub i de mange projekter i mange projekter med bæredygtighed i fokus. Men ikke kun miljømæssig bæredygtighed, også økonomisk og social bæredygtighed.

Derfor har det også været vigtig for organisationen at sikre at vinderne af rammeaftalerne var godt rustet til at lave større projekter med fokus på bæredygtighed. For at skabe optimale og mere bæredygtige boformer og byrum for nuværende og kommende generationer og sikre, at sektoren for almene bygge- og renoveringsopgaver kan udfylde sin betydningsfulde samfundsrolle i fremtiden.

For tiden har Domea mere end 200 bygge- og renoveringsprojekter i gang til en samlet anlægssum af ca. 12 milliarder kroner.

Fakta:

De vindende teams i Vestdanmark

Arkitema i samarbejde med COWI, Hele Landet

DAI - Danske Arkitekter Ingeniører i samarbejde med Ginneruparkitekter og Kjølhede Arkitekter

Luplau og Poulsen i samarbejde med OJ Rådgivende Ingeniører, Arkplan og Pax Architects

Pluskontoret Arkitekter i samarbejde med Kaark og Niras

Rambøll Danmark i samarbejde med skala architecture, C & W Arkitekter, Rasmus Rasmus og Johansen Skovsted Arkitekter

De vindende teams i Østdanmark

Domus Arkitekter A/S i samarbejde med Moe, WE Architecture, Cubic Group, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter og OS Arkitekter

Mangor & Nagel i samarbejde med OJ Rådgivende Ingeniører, Tegnestuen Lokal og Nordland Arkitekter

Pålsson Arkitekter i samarbejde med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører, Peter Kjær Arkitekter, Sinuz og Tredje natur

Rubow arkitekter i samarbejde med Norconsult, Arki-lab, ReVærk og Ekolab

Wissenberg i samarbejde med Rum, Adept, Opland og Orca / Out Of Office

Emner

Kategorier


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 700 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm, Göteborg og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Ekelundsgatan 1, 411 18 Göteborg, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale