Gå til indhold
Kristine Friis
Kristine Friis

Pressemeddelelse -

Arkitema styrker tilstedeværelsen i Aalborg

Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema, er nu også lokalt til stede i det nordjyske, hvor markedet er i en rivende udvikling. Derfor er Arkitema nu rykket endnu tættere på, hvilket betyder, at en ny, erfaren kollega kan byde indenfor i Aalborg.

I disse år er der gang i udviklingen i Aalborg og omegn, og med et stigende antal opgaver i området, har arkitektvirksomheden Arkitema ønsket at øge den lokale tilstedeværelse. Målet er at styrke positionen i Nordjylland og være endnu stærkere til stede over for nye såvel som eksisterende kunder og samarbejdspartnere. Derfor har virksomheden ansat Aalborg-arkitekten Kristine Friis, til at stå i spidsen for den nye satsning, der kommer på baggrund af et voksende antal opgaver i det nordjyske.

"Aalborg og Nordjylland har længe været inde i en god udvikling, og vi ønsker at kunne tilbyde en integreret og lokalforankret rådgivning. Det er afgørende for det gode samarbejde og samskabelsen af projekterne. Vi har heldigvis allerede mange spændende projekter i området og ser dette som et naturligt springbræt for os, til denne nye ansættelse," fortæller Anders Warmdahl Mikkelsen, Associated Partner og forretningsområdechef hos Arkitema.

Erfaren kollega i spidsen

Kristine Friis er uddannet arkitekt, og er ansat til at varetage og styrke udviklingen af almene og private boligprojekter, gennem en stilling som senior kreativ leder hos Arkitema. Hun har stor brancheerfaring fra tidligere stillinger blandt andet hos Arkitektfirmaet Nord og senest hos Henning Larsen Arkitekter. Selv glæder Kristine sig til sin nye rolle hos Arkitema, der ifølge hende er et godt match:

"Med mine faglige ambitioner og kompetencer, koblet med Arkitemas dedikerede tilgang til arkitektonisk kvalitet, glæder jeg mig til at få Arkitema etableret på min hjemmebane i Aalborg. Jeg ser frem til at kunne bringe min mange års erfaring fra branchen i spil til fordel for at kunne indgå i tæt dialog med nuværende og nye samarbejdspartnere," siger Kristine Friis, Senior kreativ leder hos Arkitema

Ansættelsen af Kristine bidrager også til en større sammenhængskraft mellem Arkitemas kontorer, idet Kristine med sine kompetencer styrker kendskabet til den lokale udvikling i Aalborg og omegn:

"Det har været vigtigt for os at finde en arkitekt med stærke faglige kompetencer, erfaring og netværk i Aalborg og Nordjylland, og det har Kristine. Med ansættelsen af Kristine er det første og vigtigste skridt i etableringen af Arkitemas afdeling i Aalborg kommet rigtigt stærkt fra start," siger Anders Warmdahl Mikkelsen.

Foreløbig vil Kristine Friis få base på COWIs kontor i Aalborg, der ejer Arkitema. Det vækker også glæde hos COWIs regionsdirektør i Aalborg, Thomas Nørgaard Christensen, at kontoret på Visionsvej nu kan stå tæt sammen med Arkitema:

"COWIs styrkeposition i det nordjyske er funderet på vores evne til at samarbejde på tværs, og det glæder mig, at vi nu også kan sidde fysisk sammen med vores arkitektkollegaer, og i fællesskab yde integreret rådgivning til vores mange lokale kunder. Det er jeg sikker på vil resultere i endnu flere spændende projekter her i Nordjylland."

Arkitema blev i 1967 grundlagt i Aarhus, og er i dag ejet af COWI A/S.

Arkitektvirksomheden er en af Skandinaviens største med knap 700 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm, Göteborg og Malmø.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale