Få vores nyheder på mail

​Glashuse afslutter udviklingen af Skanderborg Bakker

Pressemeddelelse   •   Sep 27, 2017 15:02 CEST

På toppen af Skanderborg har hvide huse rejst sig gennem de seneste tolv år i den helt nye bydel, Skanderborg Bakker, der allerede har fået tilnavnet ”Den hvide by”. Nu er sidste etape ved at stå færdig, og de nyeste boliger skiller sig ud fra mængden. Her er rækkehusene blevet beklædt med hærdet hvidt glas, hvilket har flere fordele.

Siden Arkitema Architects i 2005 udtænkte den nye bydel Skanderborg Bakke, er der skudt variationer af hvide huse op på en central bakketop med udsigt over Skanderborg Sø. Alle bygninger i området er hvide, men er derudover præget af diversitet. Punkthuse, rækkehuse og villaer blandet med store grønne områder er med til at danne den nye bydel. Nogle af de sidste huse, der bliver bygget i området skiller sig endda markant ud med facader beklædt i hærdet hvidt glas.

Som et af de første større boligområder i Danmark har Arkitema valgt at arbejde med facader i glas, hvilket har flere fordele. Æstetisk set er der tale om et utraditionelt udtryk, der giver bygningerne mulighed for at reflektere både de grønne farver fra den omkringliggende skov og solens lys, eksempelvis aftenssolens rødlige nuancer. Men især vedligeholdelsesmæssigt giver glasfacaden fordele. Mens malede hvide huse, skal males jævnligt for at holde den hvide farve, beholder glasmodulerne deres farve, i princippet for evigt, lige som glaspladerne beskytter husets struktur.

”Vi har bygget videre på idéen med glasfacader, som vi har arbejdet med i Arkitema i nogle år, og i Skanderborg Bakker har løsningen været oplagt. Byggeriet ligger op til et skovområde, og for at beskytte bedst muligt mod den påvirkning som husene vil blive udsat, har vi valgt at bruge hærdet glas. Facaden kommer til at fungere som en klimaskærm, der yder en effektiv beskyttelse af husets organiske og nedbrydelige materialer,” forklarer kreativ leder og ansvarlig arkitekt i Arkitema Anders Warmdahl Mikkelsen.

Mangeårigt projekt lakker mod enden
De omkring 650 boliger i Skanderborg Bakker er fordelt over områdets 350.000 kvm, der er udviklet over 12 år. Det er dermed et langstrakt, men interessant projekt, der nærmer sig sin afslutning for arkitekterne i Arkitema:

”Som arkitekt har det været en fantastisk, privilegeret opgave at tegne Skanderborg Bakkers unikke rækkehusbebyggelser og derigennem skabe en helt ny bydel. Det hele startede med en helhedsplan i 2005, og den er nu tæt på at være fuldt ud realiseret. Vi kan allerede se, hvordan beboerne lever og bruger Skanderborg Bakker, og det er meget tilfredsstillende at se, at området er blevet tæt på det som vi ville skabe for mange år siden,” fortæller Anders Warmdahl Mikkelsen.

De 31 nye rækkehuse er opført i to etager, hvoraf dele af stueetagen er beklædt med mørke trælister, for at bryde det hvide udtryk. Lige som de fleste andre boliger i området, er husene placeret så de får bedst mulig udsigt over Skanderborg Sø og mest muligt dagslys.

Arkitema Architects tegner boliger og boligområder i hele Skandinavien, og står blandet andet bag den nye bydel Bindesbøll byen i Aarhus og omdannelse af Valby Maskinfabrik til boliger.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.