Få vores nyheder på mail

​Nærhed til naturen giver livskvalitet

Nyhed   •   Jul 04, 2017 08:00 CEST

Roberto Beffa og hans kone var sikre på, at de skulle bo i en lejlighed centralt i Stockholm. Men da de ved en tilfældighed så et rækkehus på en bakke i det naturskønne Gustavsberg 20 km øst for den svenske hovedstad, bestemte de sig med det samme for at flytte ind dér.

At komme til Prästgården er en speciel oplevelse. Efter at have passeret de gamle arbejderboliger og ældre kirker bliver man mødt af moderne rækkehuse med sorte træfacader. En kontrast i forhold til omgivelserne. Men samtidig skaber beliggenheden en fornemmelse af at befinde sig alene på en bakke lige midt i skoven.

”Det er et lille børnevenligt område, og utroligt smukt med huse og udsigt. At have så meget natur helt tæt på, er virkelig vigtigt. Mange af dem der kommer og besøger os om sommeren kommer først forbi de klassiske røde træhuse med hvide udhæng og synes, at det minder om Astrid Lindgrens ”Bullerby”. Derefter kommer de så herop, hvor der er moderne og stilrent, men også med mange børn, der er ude og lege. Det er en rigtig god blanding, og det er derfor jeg trives virkelig godt her,” siger Roberto Beffa.

Robertos kone, Lina Beffa, er vokset op inde i Stockholm og da de to skulle flytte sammen, kunne hun kun forestille sig at bo inde midt i hovedstaden. Men nu kan hun ikke forestille sig at bo noget andets sted. For andre steder har ikke de samme kvaliteter som Prästgården:

”Vi var aldrig kommet til at bo her, hvis det havde været et klassisk rødt træhus, for vi identificerer os ikke med den type boliger. Men her får vi et meget moderne hus med moderne arkitektur. Når man kommer ind, kan man se gennem hele huset, og det er en virkelig dejligt. Igennem vinduerne ser vi kun alt det grønne og træerne, så vi føler virkelig, at vi bor lige midt i naturen.”

Roberto er opvokset her i Gustavsberg, hvor det lille samfund voksede frem rundt om den kendte porcelænsfabrik, som mange danskere især kender fra sanitet til badeværelser. På trods af, at den tidligere industriby har forandret sig meget gennem de seneste år, er det lykkedes Roberto at finde et sted, som har de kvaliteter som han husker fra området og som han mener, er vigtigst.

”Meget af det gamle Gustavsberg er forsvundet. Det var jo bare et lille bysamfund med en stor fabrik, hvor alle kendte alle, og noget af den charme er forsvundet. Men der er stadig nærheden, som også var noget af det vi forelskede os i, da vi kom herud, og så en helt fantastisk placering. Halvdelen af vores hus står på pæle ud over en skrænt, og det giver en helt enestående udsigt. Huset føles også større end det er, og alle som kommer på besøg siger, at det ”det er sådan her man burde bo”,” fortæller Roberto.

Der kommer ikke mange tilfældigt forbi det lille område blandt træerne på toppen af bakken og det giver tryghed blandt beboerne og rig mulighed for Prästgårdens børn for at lege.

”Alle som har børn heroppe har bare dørene åbne om sommeren og så løber børnene ud og ind overalt, uden at nogen behøver at være nervøse for biler. Den frihed er meget rammende for Prästgården,” fortæller Roberto og fortsætter:

”At man bare kan åbne døren og sætte sig ud med sin morgenkaffe lige midt i naturen. Det er livskvalitet.”

Læs mere om Prästgården.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.