Gå til indhold
Grønne løsninger til reducering af stress - Ny forskning hos Arkitema og Skov & Landskab

Pressemeddelelse -

Grønne løsninger til reducering af stress - Ny forskning hos Arkitema og Skov & Landskab

Sådan nedsætter du stress og får mere tilfredse medarbejdere. Arkitema og Skov & Landskab, Københavns Universitet, står bag en erhvervs-PhD, der netop er blevet forsvaret og som blev fejret med reception hos Arkitema torsdag den 10. maj.

En grøn udsigt mindsker stress
“Forskning viser, at medarbejdere bliver mindre stressede og mere tilfredse, når de har udsigt til et grønt  udemiljø på arbejdspladsen. Og de får det endnu bedre, hvis de slentrer en tur udenfor i pausen sammen med deres kolleger”, sådan forklarer Lene Lottrup, erhvervs-PhD og landskabsarkitekt hos Arkitema, hvordan hendes Erhvervs-PhD kan være med til at reducere stress på arbejdspladsen. Erhvervs-PhD’en dokumenterer at udemiljøet kan spille en positiv rolle for medarbejderes sundhed, trivsel og arbejdsevne. Både udsigt og fysisk adgang til grønne udemiljøer er forbundet med positive gevinster – PhD’ens resultater indikerer dog den største gevinst ved fysisk adgang. På den baggrund anbefales virksomheder at indtænke grønne uderum i udviklingen af sundhedsfremmende strategier. Allerede nu bruger Arkitema erfaringerne fra Erhvervs-PhD’en til at udvikle afstressende og livgivende arkitektur og uderum.

Sådan foregik undersøgelsen
Lene Lottrup, der til daglig arbejder i Plan & Landskab, Arkitema, med at hjælpe virksomheder med at udvikle og designe deres udemiljøer, har til PhD’en indhentet oplysninger fra 402 medarbejdere i seks mellemstore danske virksomheder.

Data om Phd’en

  • Erhvervs-PhD’en har titlen “Uderum & Arbejdsliv: brug og sundhedsfremmende udbytte af grønne udearealer på arbejdspladsen”.
  • Projektet er lavet i et samarbejde mellem Arkitema Architects og Skov & Landskab, Københavns Universitet. Samarbejdet mellem Arkitema og Skov & Landskab fortsætter.  
  • Projektet er gennemført af Lene Lottrup, PhD. og landskabsarkitekt hos Arkitema. Mail: llo@arkitema.dk tlf: +45 2830 2556

Emner


Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale