Gå til indhold
Udvidelse af Slagelse Sygehus har fokus på vigtigheden af grønne omgivelser og attraktive gårdrum

Pressemeddelelse -

Udvidelse af Slagelse Sygehus har fokus på vigtigheden af grønne omgivelser og attraktive gårdrum

Arkitema Architects er netop blevet udpeget som vinder af OPP-konkurrencen, der skal udvide Slagelse Sygehus med yderligere 15.000 m². En udvidelse der bl.a. har fokus på at skabe de bedste rammer for både patienter, pårørende og ansatte på sygehuset.

Landskabet som helbredende faktor
Med udvidelsen af Slagelse Sygehus prioriteres landskabet fra starten. “Vi ved fra egne ph.d.-studier foretaget hos Arkitema Architects, at nærvær til landskab og natur virker afstressende på patienter, pårørende og ansatte. Pulsen falder og skuldrene sænkes, når vi oplever naturen tæt på. Derfor har vi i dette projekt bl.a. prioriteret en enkel, men effektfuld bearbejdning af landskabet”, forklarer Carsten Jensen, forretningsområdechef hos Arkitema Sundhed.

Netop i et hus, der skal indeholder bl.a. føde-, neonatal- og børneafdeling i stueetagen og to yderligere etager med i alt 140 sengestuer, er det vigtigt at indtænke de helende værdier, som de grønne omgivelser kan bidrage til. Værdier der går igen i gårdrummene, som vil udgøre rolige, beskyttede zoner, hvor personale, pårørende og patienter kan trække ud, når der er brug for en pause eller en rekreativ stund.

Arkitektur der gør en forskel
Ud over et særligt fokus på landskabet er vinderforslaget designet ud fra de mennesker, der skal have deres daglige gang på sygehuset. Gennem en grundig analyse af arbejdsgange og nærhedsbehov er huset designet til, dels at sikre de bedst mulige arbejdsmæssige sammenhænge, dels at etablere de bedst mulige funktionelle og æstetiske rammer med fokus på især lyse rumligheder, overblik og et godt arbejdsmiljø.

“Projektets styrke er de logiske og funktionelle løsninger. Det nye byggeri kobler sig naturligt til det eksisterende sygehus, og projektet kan derudover let udvides yderligere. Samtidig er koblingen mellem afdelingerne designet som fleksible løsninger, der fremmer synergien sygehusets afdelinger imellem”, afslutter Carsten Jensen.

I dette projekt er Arkitema Architects arkitekter for MT Højgaard, der indgår i det fælles konsortium, som udover MT Højgaard består af ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension. Projektet opføres og skal driftes af dette konsortium.

Den nye sygehusbygning skal stå klar til indflytning i starten af 2018.

OPP-projekter i Arkitema-regi
Den nye sygehusopgave i Slagelse føjer sig til en række af andre OPP-projekter, som Arkitema Architects med succes har vundet inden for de seneste år. Hos Arkitema Architects har vi en lang tradition for denne type samarbejde, hvor arkitektur og økonomi går op i en højere enhed.

Udover Slagelse Sygehus vandt vi i 2014 Danmarks hidtil største OPP-projekt om det nye psykiatriske hospital i Skejby. Af andre OPP-projekter er det 17.000 m² store psykiatrisygehus i Vejle, der opføres som landets første OPP sygehusbyggeri samt den prestigefulde opgave om Bygningsstyrelsens kommende kontorhus ved Kalvebod Brygge, som også opføres efter OPP-modellen.

Info OPP-modellen
OPP står for offentligt privat partnerskab og er kendetegnet ved, at det offentlige ikke blot udbyder opførelsen af et anlæg eller en bygning, men at finansiering, design, etablering samt drift og vedligeholdelse bliver koblet i ét samlet udbud.

Data
Adresse: Stadionvej, Slagelse
År: 2015-2018
Omfang: 15.335 m²
Udbyder: Region Sjælland
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør : MT Højgaard og MOE
Totalentreprenør: MT Højgaard
Præmiering: 1. præmie i OPP-konkurrence

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Pressekontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale