Gå til indhold
Den kommende DMJX-bygning på Campus Katrinebjerg i Aarhus N
Den kommende DMJX-bygning på Campus Katrinebjerg i Aarhus N

Pressemeddelelse -

Ny journalisthøjskole bliver en mediesky

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Aarhus flytter i august 2019 i nye lokaler og tegnet af Arkitema Architects. De udtjente bygninger i Skejby skal erstattes af et helt nyt læringsmiljø på Katrinebjerg i Aarhus, og DMJX kommer til at være en af de første i det kommende Campus Katrinebjerg-område.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) skal have udskiftet de karakteristiske betonbygninger i Skejby med en ny skole, der opfylder alle de krav der er til en tidsvarende uddannelsesinstitution. Når højskolen i august 2019 flytter til Campus Katrinebjerg i Aarhus N, bliver det i en helt ny bygning, der blandt andet har søgt inspiration i skyerne. Oven på en base udformet som et robust læringslandskab ligger de øverste etager med let og luftigt arkitektonisk udtryk - “medieskyen”.

Bygningen kommer til at indeholde alle de faciliteter, som en moderne medie- og journalisthøjskole skal bruge til produktion, undervisning og forskning. Samtidig skal skolen være en central del af det nye campusområde, hvor der vil være liv døgnet rundt. Derfor har Arkitema udformet et forslag, der inviterer og åbner bygningen for alle dem, der bevæger sig rundt i et moderne campusområde.

”Vi er naturligvis meget stolte af, at skulle tegne en så betydelig undervisningsinstitution i Aarhus og Danmark. Vi havde fokus på at lave en arkitektonisk løsning, der dels kunne markere DMJX i det nye campus-område og dels sikre et lyst og åbent undervisningsmiljø, der kunne indfri alle ønskerne til en nutidig og velfungerende uddannelsesinstitution,” fortæller forretningsområdechef for Arkitema Learning Pernille Østergaard Svendsen, der suppleres af kreativ leder, Anna Kathrine Bisgaard:

”Med dette projekt skaber vi en inviterende og overskuelig arkitektur med maksimal kvalitet for alle DMJX’s brugere døgnet og året rundt. Samtidig har vi tegnet en karakterfuld og fremtidssikret campusbygning, der både matcher behovene hos DMJX og Forskningsfondens Ejendomsselskab - på kort og på lang sigt.”

Et sted for fremtiden
DMJX ønsker i fremtiden at blive endnu stærkere koblet til forskning og erhverv, og det skal såvel bygningen som placeringen sikre. Med en central placering på Campus Katrinbjerg, der allerede har Aarhus Universitets datalogi- og medievidenskabsuddannelser bliver det endnu nemmere for højskolen, at skabe relationer til det i forvejen store uddannelsesmiljø i Aarhus. Det har derfor også været vigtigt at få en højskole, der inviterer til både læring og inspiration, hvilket skolens rektor mener, at man får i det kommende byggeri.

”Det er et utroligt spændende byggeri, som giver fleksible, brugbare og gennemtænkte løsninger på de mange krav og drømme, vi har haft til fremtidens højskole. Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver et inspirerende og dynamisk sted at være og lære,” fortæller rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen.

Projektet bliver lavet i samarbejde med totalentreprenør Jørgen Friis Poulsen A/S og ingeniørfirmaet Midtconsult og bliver 8.600 kvm

Arkitema Architects står blandt andet også bag de store uddannelsesinstitutioner VIA Campus C i Aarhus og Københavns Universitet (KUA).

Tag et 360 graders view fra to centrale placeringer i det kommende byggeri her:
Studiezone: https://www.insitevr.com/view/VJ5PZKk2-
Atrium: https://www.insitevr.com/view/4kgwc8J2W
(Hvis du har mulighed for virtual reality på din smartphone, kan dette også bruges på disse to)

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale