Gå til indhold
Clara Dalsgaard Hansen læser historie på 2. semester på KUA2
Clara Dalsgaard Hansen læser historie på 2. semester på KUA2

Nyhed -

Naturligt dagslys til studielivet

Med KUA2 fik Københavns Universitets Søndre Campus i 2013 et studiemiljø, der er tilgængeligt 24/7. Bygningerne byder på lyse og rummelige rammer om de studerendes hverdag på Det Humanistiske Fakultet.


Der er altid mennesker på KUA2 - på studietorvet, i caféen, på bibliotekerne og i grupperummene. Fordybet i en bog, i gang med gruppearbejdet eller i hyggelig snak over en kop kaffe.

Clara Dalsgaard Hansen læser historie på 2. semester. Hun sætter pris på, at en stor del af hendes dagligdag foregår i KUA2, der er noget ud over det sædvanlige i forhold til de undervisningsmiljøer, hun tidligere har været i.

”Jeg synes, KUA er sådan et dejligt sted at være. Det bedste er, at der er så meget naturligt lys, det betyder rigtig meget for mig. Jeg synes nemt, jeg bliver træt i øjnene af kunstigt lys, det er meget nemmere at holde sig frisk i lokaler med naturligt lys. Det gør det vel i sidste ende lettere at lære noget”, siger Clara Dalsgaard Hansen, der også sætter pris på, at der er albuerum og højt til loftet i lokalerne:

”Her er faktisk aldrig indelukket eller dårlig luft”, siger hun.

Nemt at finde en god læsekrog

En studiedag for Clara på KUA2 begynder med, at hun mødes med læseholdet for lige at få snakket af, inden undervisningen begynder og varer i tre timer. Frokosten spiser Clara og hendes studiekammerater som regel i historiefagets egen studiecafé. Eller i sommersæsonen ude i et af gårdrummene.

”Det er fedt at have muligheden for at sætte sig udenfor for at læse, spise frokost eller bare se noget grønt”.

Hvis sæsonen ikke er den rigtige, eller vejret bare ikke er til at sidde ude, bruger Clara gerne eftermiddagen i et grupperum med sine medstuderende.

”Jeg kan godt lide at sidde i et grupperum i for eksempel den grønne sektion. Der er et godt lys, og så er det lydtæt og ligger lidt afsides, så der er arbejdsro. Men samtidigt er der udsyn, så man ikke er totalt isoleret men kan zoome lidt ind og ud af det, man arbejder med”, fortæller Clara der også gerne slår sig ned i en af de mange nicher og kroge på KUA:

”Man kan altid finde sig et sted til gruppearbejde eller til at læse. Jeg kan bedst lide at arbejde sammen med andre frem for at sidde alene derhjemme. Jeg synes, jeg bliver holdt til ilden af at sidde sammen med nogen. Så grupperum og andre gode læsepladser er meget vigtige, der kan ganske enkelt ikke være for mange. Det samme gælder stikkontakter!”

Plads til personlighed

Søndre Campus er stort. Facadens lyse travertin og de gennemgående motiver i perforerede metalplader binder bygningerne sammen til et hele. Men KUA2 rummer også lommer i en helt anden stil end den, bygningen viser udadtil. De historiestuderendes studiecafé på 3. sal adskiller sig i stemning og indretning noget fra det øvrige KUA og er meget passende for historiefaget også lidt en tidslomme.

”Vi har indrettet det med gamle kirkebænke og plyslænestole, og vi har selvfølgelig kongerækken på væggen. Det er fedt, der er plads til, at vi kan have et studenterdrevet sted med vores helt egen personlighed”, siger Clara Dalsgaard Hansen.

Se billeder og fakta om KUA2

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale