Gå til indhold
En af de netop indviede operationsstuer i Vejle. Det er blandt andet erfaringer herfra som Arkitema vil bruge på Regionshospitalet Silkeborg.
En af de netop indviede operationsstuer i Vejle. Det er blandt andet erfaringer herfra som Arkitema vil bruge på Regionshospitalet Silkeborg.

Pressemeddelelse -

​Nye operationsstuer i Silkeborg på brugernes præmisser

Arkitema Architects har netop vundet opgaven med at designe operationsstuerne samt flere personalefaciliteter. Ambitionen er at være tæt på brugerne fra start, så resultatet bliver en succes. Ombygningen af operationsstuer på Regionshospitalet Silkeborg, skal sikre moderne og tidssvarende faciliteter til både ansatte og patienter på hospitalet.

Regionshospitalet Silkeborg, der de seneste fire år i træk er blevet kåret til landets bedste mindre hospital, har ambitioner om at holde det høje niveau. Derfor er der nu sat gang i en ombygning af blandt andet operationsstuer til det dagkirurgiske afsnit. De ældre stuer skal bringes op til tidssvarende standarder, og der skal skabes en mere fleksibel og effektiv udnyttelse af hospitalets ressourcer. Designet og processen op til skal udformes af Danmarks største arkitektvirksomhed Arkitema Architects, der fornylig også har lavet helt nye operationsstuer i Vejle.

Der blev i vurderingen af vinderprojektet lagt vægt på, at hele processen fra tegnefase til færdigt arbejde, var så smidig som mulig, og at der ville blive lyttet til brugerne. Arkitemas oplæg sikrer tæt inddragelse af alle de mennesker, der kommer forbi operationsstuerne og personaleområderne, både ansatte og patienter.

”Allerede i næste uge planlægger vi at holde møder med brugerne, selvom vi endnu ikke sat ret mange streger på papiret. For os er det uhyre vigtigt for et godt resultat, at brugerne er tæt på udformningen. Det er dem der ved, hvordan arbejdet foregår på hospitalet og vi ved fra tidligere projekter, at brugerne giver værdifuld viden til projektet. Senere i byggeprocessen er det tilsvarende vigtigt at sørge for, at hverdagen på hospitalet forløber så glat som muligt og hospitalets fortsatte drift er sikret. Derfor holder vi orienteringsmøder for personalet og opstartsmøder for håndværkere og andre, der skal arbejde på byggepladsen, inden de får lov til at gå i gang,” fortæller associeret partner i Arkitema Architects, Birgitte Gade Ernst.

Helende arkitektur og bedre personalefaciliteter
I dag er en operationsstue ikke bare en hvid stue med et operationsbord. Der er mange arkitektoniske greb, som kan gøres for at sikre, at den både er en effektiv arbejdsplads og at patienterne får en så god oplevelse som muligt, når de kommer ind på stuen. Arkitema Architects har stor erfaring med såkaldt helende arkitektur, hvor erfaringer viser, hvordan eksempelvis fysisk indretning, belysning og materialevalg hjælper med at skabe både mere tryghed og bedre heling end tidligere tiders kolde, hvide hospitalsindretning.

I Silkeborg er der tale om en omfattende ombygning af store dele af anden salen på hospitalet og det er derfor ikke kun operationsstuer og de tilstødende faciliteter, der skal laves om. I samme ombæring er det blevet besluttet at give et ambulatorium og flere personaleområder en gennemgribende renovering. Her bliver det blandt andet til en ny kantine, mødelokaler og kontorer.

”Vi ved, at Regionshospitalet Silkeborg er en god arbejdsplads og vi vil, sammen med de ansatte, skabe nogle endnu bedre rammer til medarbejderne, både når de arbejder og når de holder pauser. De nye omgivelser vil gennem vores arkitektur gøre en forskel for både patienter og personale,” forudser Birgitte Gade Ernst.

Arkitema Architects er totalrådgiver og har INGENIØR'NEsom underrådgiver på ombygningen af de cirka 1.400 m2 på Regionshospitalet i Silkeborg.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale