Gå til indhold
Foto: Charlotte Brønnum
Foto: Charlotte Brønnum

Pressemeddelelse -

Nyt spil om skybrudssikring i byen

SKYBRUDSSIKRING: Regn, skybrud og oversvømmelser i Danmark viser igen, at der er brug for at se på, hvordan vores byer skal kunne klare klimaændringerne. Arkitema Architects har derfor udviklet et nyt spil, der inddrager byens borgere i arbejdet med at udvikle København til en skybrudssikker by.

Arkitemas nye brætspil er ikke kun for sjov. København og andre danske byer skal i de kommende år gennem omfattende forandringer for at kunne klare de nedbørsmængder, der trækker ind over os med klimaforandringerne. Udviklingen er en oplagt lejlighed til at gentænke byens udformning og brug.

Dialog og oplysning i et
Københavns kommune er allerede langt fremme, når det gælder arbejdet med at skybrudssikre byen, og kommunens teknik- og miljøforvaltning har prøvet det nye spil i forbindelse med et skybrudssikringsprojekt på Carl Nielsens Allé på Østerbro. Her skal der i fremtiden kunne tilbageholdes 450 m3 vand, som dermed ikke overbelaster først kloakkerne og derefter kældre, boliginventar og el-installationer.

”Spillet gav mulighed for en grundig dialog om byrummets konkrete udformning. Det er vigtigt, når vi skal lave nye byplaner, der rækker langt ind i fremtiden. Det var en konstruktiv og oplysende dialog for alle parter”, fortæller Pia Widerholt Bentsen, der er projektleder i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Dyre og usunde oversvømmelser skal forhindres
Det nye byrum på Carl Nielsens Allé er et i rækken af skybrudsløsninger, der skal forhindre dyre og sundhedsskadelige oversvømmelser i byen. Skybruddet i København i juli 2011 førte for eksempel til 90.000 skader, der ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension kostede 6,2 milliarder at udbedre. Ud over den økonomiske belastning medfører oversvømmelser også sundhedsmæssige problemer som følge af for eksempel bakterieinfektioner og skimmelsvamp.

”Vi vælger at se en mulighed i den store udfordring med større vandmængder til at skabe nye spændende rum i samspil med borgerne. Spillet lægger op til dialog i en indledende fase i et byudviklingsprojekt på et plan, hvor alle kan være med”, fortæller Rikke Hedegaard Jeppesen, arkitekt hos Arkitema. Hun har udviklet spillet sammen med sine kolleger som en skitse til det fremtidige arbejde med klimatilpasning.

Det nye spil fra Arkitema Architects kan for eksempel bruges på borgermøder, hvor interesserede borgere kan spille med og prøve at kombinere deres ønsker til byens udformning med de teknisk nødvendige prioriteringer.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale