Gå til indhold
Illustration fra dispositionsfasen udviklet af Nordic
Illustration fra dispositionsfasen udviklet af Nordic

Pressemeddelelse -

Supersygehus i Oslo tegnes af Arkitema og Ratio

Det bliver et konsortium, Team Aker ANS, med bl.a. Arkitema og norske Ratio, der skal tegne Nye Aker Sykehus i det nordlige Oslo. Med sine 171.000 kvm bliver det ét af den norske hovedstads vigtigste akutsygehuse, der samler somatik og psykiatri på ét sted som en integreret del af Oslo Universitetssykehus HF (OUS). Efter planen kommer de første patienter til at tage bygningerne i brug i 2030.

Team Aker, bestående af Arkitema, Ratio Arkitekter, Sweco, Erichsen & Horgen og Bygganalyse er netop blevet udpeget til at stå for en massiv udvikling af det norske Nye Aker Sykehus i Oslo. Projektet består af både nybyg og ombygning af eksisterende bygninger, inkluderet en fredet bygning, med fokus på en overordnet vision om at styrke Oslo Universitetssykehus HF og skabe et stærkt lokalsygehus for bydelene i den nordlige del af den norske hovedstad.

Kontrakten, der omfatter forprojekt med option på de videre faser, blev indgået i august, og siden da har teamet arbejdet med forberedelserne til opstarten, bl.a. ved udarbejdelsen af et revideret planforslag. Torsdag d. 26. november blev opstarten på forprojektet så godkendt, og dermed kan teamet gå i gang med et projekt, der ventes at stå på i de kommende ti år. Derfor er der naturligvis også glæde over at have vundet projektet hos Arkitema, der kommer til at byde ind med masser af erfaring fra store sundhedsbyggerier i Skandinavien

”Vi er stolte og ydmyge over at være blevet valgt til rådgivere på denne opgave, som vi har arbejdet hen imod i over et år. Hele projektteamet arbejder allerede godt sammen, og nu glæder vi os til at kunne konkretisere planerne sammen med bygherren, Helse Sør-Øst RHF og driftsorganisationen, Oslo universitetssykehus HF. Det er et stort projekt, der kommer til at spænde over det kommende årti, og derfor er det også et vigtigt projekt for os i Arkitema. Vi kommer til at kunne udnytte og udvikle vores i forvejen stærke kompetencer inden for sundhedsbyggeri, hvilket vil få en positiv betydning for virksomheden,” fortæller Partner og Market Director i Arkitema Wilhelm Berner-Nielsen.

Erfaring og bæredygtighed
Netop de stærke kompetencer var medvirkende til at projektet gik til Team Aker, der havde rutinerede sundhedsarkitekter og -ingeniører på holdet. Således har Arkitema bl.a erfaringer fra det store Sykehuset Østfold i nærheden af Oslo, samt Gødstrup sygehus ved Herning og flere prisvindende psykiatriske sygehuse. Og Nye Aker Sykehus skal netop rumme alle dele af et moderne supersygehus’ behandlingsformer og skal samle psykiatri og somatik under samme tag, hvilket kræver stor indsigt.

”Vi glæder os meget til at komme i gang, og til at bidrage med vores kompetencer inden for denne komplicerede disciplin. I projektgruppen har vi stærke fagpersoner inden for sygehusplanlægning, arkitekturprojektering, teknisk anlæg og infrastruktur, der skal arbejde sammen, og skabe et sygehus i topklasse. Oven i det vil vi også have et stærkt fokus på bæredygtighed i projektet, hvilket vi ser frem til at implementere,” fortæller Partner og forretningsområdechef på Arkitemas kontor i Oslo, Anne Guri Grimsby.

Det kommende sygehus kommer til at indeholde alle de behandlingstilbud som der vil være behov for, for at kunne servicere en stor del af Oslos borgere, bl.a. ny akutmodtagelse, fødselsmodtagelse, diagnostisk center samt psykiatri og rusbehandling. Projektet har en budgetramme på ca. 14 mia. NOK og kommer til at omfatte i alt 171.000 kvm, hvoraf 152.000 kvm er nybyg og 19.000 kvm er ombygningen af de bevaringsværdige dele af projektet.

Emner

Kategorier


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale