Få vores nyheder på mail

Vandet mellem husene giver gode oplevelser i Sluseholmen

Nyhed   •   Jun 01, 2017 17:19 CEST

Beboer i Sluseholmen, Jørgen Koch, på sin flydende terrasse på kanalen.

Jørgen Koch har boet på Sluseholmen i fem år. Han vaklede mellem at bo meget centralt i København eller på Sluseholmen. Han har ikke fortrudt valget, for Sluseholmen lever op til forventningerne, især efter at broen til Teglholmen kom på plads og bandt området sammen med København.

Det er ikke mindst vandet, der gør hele forskellen for Jørgen Koch. Udsigten til vandet er via kanalerne i Sluseholmen trukket ind mellem husene, så alle har Københavns Havn helt tæt på boligen. Nærheden til vandet giver livskvalitet og gode muligheder for at stresse af.

”Sluseholmen er et fantastisk sted for mig, der har sejlet hele livet. Jeg føler, det er unikt at bo her, det er blevet til en integreret del af, hvem jeg er”, siger Jørgen.

Vandet i hverdagen

Jørgen Koch dyrker meget vandsport, han sejler, står på SUP-board og svømmer dagligt i kanalen lige uden for stuevinduerne.

”Jeg hopper altid i vandet om morgenen året rundt. Så er jeg frisk hele formiddagen. Jeg åbner stuedøren, og så er jeg i vandet i kanalen lige udenfor”, fortæller Jørgen.

Det er ikke kun i vandet, man kan finde Jørgen. Han færdes også meget på vandet, blandt andet i en båd, der er udformet som en træterrasse.

”Så sejler jeg rundt i kanalerne og i havnen. Jeg tager sommetider kaffe og morgenmad med og sejler ud, hvor der nu er sol og hygger mig der. Jeg har også tit gæster med på tur rundt i havnen, vi sejler for eksempel hen til operaen eller andre steder i Københavns havn”.

Fællesskabet på vandet

Jørgen bruger ugentligt mange timer på eller i vandet og ekstra lang tid i weekenderne. Vandet mellem husene giver et godt socialt liv med kontakt til naboer og besøgende.

”Man får snakket med naboerne, både når man selv er ude og i gang med et eller andet, men også når andre sejler forbi, mens de kigger ind og hilser. Der er måske ikke så meget privatliv, men jeg kan godt lide, når verden kommer ind i stuen og har også valgt ikke at lukke af med gardiner”.

Der er i det hele taget mange aktiviteter og et rigt socialt liv i den del af Sluseholmen, hvor Jørgen bor.

”Hvis nogen tænder op i grillen, sender de besked ud via vores Facebook-gruppe, og så kan man bare tage sin aftensmad med ned og grille med.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.