Gå til indhold
Albanikarréen med indgangen til de nye torvehaller (Illustration: Arkitema Architects)
Albanikarréen med indgangen til de nye torvehaller (Illustration: Arkitema Architects)

Pressemeddelelse -

​Arkitema tegner centrale bygninger i Odenses nye bydel

Tre nye bygninger lige midt i Odense kommer til at afslutte byens store projekt ”Fra Gade til By”. Arkitema Architects har sammen med AP Pension vundet konkurrencen om at skabe tre bygninger, der blandt andet skal rumme torvehaller, detailhandel og boliger, samtidig med at de skaber nye byrum med plads til det odenseanske byliv.

Odense Kommune er i gang med at omdanne den firesporede Thomas B. Thriges Gade midt i Odense til en pulserende bydel med nyt liv og naturlige samlingspunkter for odenseanerne. Og nu er der kommet navne på byggerierne på de sidste projekter, der bliver nabo til Odense Rådhus, Sct. Albani Kirke og H.C. Andersens Hus i Lotzes Have. Med Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset vil Odense få tre nye markante bygninger, der inviterer beboere, borgere og besøgende til at opholde sig i centrum af den fynske hovedstad.

De tre bygninger er alle bygget op med detailhandel i stueplan med åbne aktive facader ud mod de nye torve og gader, og beboelse i flere etager afsluttet med altaner og haver på tagene. En af hovedattraktionerne vil uden tvivl blive Torvehallerne i Albanikarréen. Her venter nye madoplevelser i omgivelser, der bringer minder om de store overdækkede markeder og i Sydeuropa. Gennem denne blanding af byliv og boligliv vil Odense få en bydel, der lever det meste af døgnet, og som helt naturligt vil samle byen, der i mange år har været delt af tung trafik.

”Det er en fantastisk dag for byen. Jeg glæder mig meget over, at vi nu har solgt alle byggegrundene på Thomas B. Thriges Gade. Vinderprojektet er flot og ambitiøst og taler lige ind i visionen for Odenses fremtidige bymidte,” udtaler borgmester i Odense Kommune Anker Boye.

Ruinen i en central rolle
Den bevaringsværdige ruin bag Odense Rådhus vil i den kommende Albanikarré få en central placering som en integreret del af arkitekturen ved et af indgangspartierne til Torvehallerne. Dermed vil ruinen fortsætte som et naturligt referencepunkt i det centrale Odense og skabe en tydelig sammenhæng mellem det historiske Odense og fremtidens Odense. Ruinen er i sin levetid blevet relokaliseret flere gange og får nyt liv med sin placering ved Albani karréen en værdig iscenesættelse.

Fra Arkitemas side har der især været fokus på at skabe både boliger og butikker, der kommer til at gøre en forskel for de mennesker, der skal benytte de nye bygninger. Beboerne i de kommende boliger vil blive naturligt linket sammen med hinanden og med de mennesker, der bruger torvehallerne og de forretninger, der kommer til at være i gadeplan. Endvidere har der været et særligt fokus på at skabe gode rammer for et attraktivt boligmiljø med rig mulighed for fællesskab, socialt samvær og udeophold i grønne omgivelser.

”Vi har haft fokus på at udvikle nogle omgivelser, der skaber et aktivt og attraktivt byliv i det centrale Odense. Boligerne er tegnet, så beboerne helt naturligt i deres hverdag kommer til at interagere med hinanden og med de mennesker, der kommer i butikkerne i gadeplan. Det sikrer, at der er liv i mange timer af døgnet, hvilket jo er kendetegnet for en storby som Odense,” fortæller partner i Arkitema Architects, Kim Risager.

Arkitema Architects og AP Pension har udviklet de tre bygninger i tæt dialog med Odense Kommune og Partnerskabet bag projektet ”Fra Gade til By”. Med afsløringen af vinderne af denne konkurrence markeres samtidig afslutningen på udbuddet af byggeopgaver i forbindelse med Odense Kommunes helhedsplan for byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.

Arkitema Architects står desuden bag lignende projekter Uptown NørrebroFaste Batteri og har også tegnet det kommende Hotel Odeon, der ligeledes bliver opført i den nye bydel i Odense

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale