Gå til indhold
Det store domicil bliver bygget som tre sammenhængende bygninger, med tydelige vertikale linjer i arkitekturen. Illustration: Arkitema
Det store domicil bliver bygget som tre sammenhængende bygninger, med tydelige vertikale linjer i arkitekturen. Illustration: Arkitema

Pressemeddelelse -

Asetek bygger nyt stort hovedsæde ved Aalborg

Teknologivirsomheden Asetek oplever stor vækst på verdensmarkedet, og derfor har man nu besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde ved Aalborg. D. 18. januar kunne borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og stifter CEO i Asetek, André Eriksen, så tage første spadestik til den nye bygning, der er tegnet af Arkitema.

Syd for Aalborg ved Svenstrup, blev der d. 18. januar taget første spadestik til et nyt hovedkvarter for teknologivirksomheden Asetek, der producerer vandkøling til globale IT-leverandører som Dell, Fujitsu, Intel og Asus, og som i 2021 kastet sig ud i produktion og salg af simulator gaming-udstyr, SimSports. Virksomheden blev stiftet i 1997 i Aalborg, og er vokset markant siden da til en verdensomspændende virksomhed med faciliteter i flere lande. I takt med væksten og med ønsket om at styrke fokus på innovation, har man nu vurderet, at der er brug for at skabe helt nye rammer til yderligere vækst.

Hovedkvarteret kommer til at varetage flere funktioner, som man dermed får samlet under ét tag i tidssvarende rammer. Således vil der i bygningen blive plads til udviklingsafdeling, laboratorier, administration og en del af virksomhedens produktion. Stifter og direktør i Asetek, André Eriksen, glæder sig til at se byggeriet vokse op af jorden, og til at kunne tage det nye domicil i brug i 2024:

"Vi er på en lang rejse og har haft en stærk vækst gennem de seneste mange år, og vi har længe haft pladsmangel. I dagens jobmarked er beliggenhed og gode faciliteter vigtige for at kunne tiltrække den rigtige arbejdskraft. Vores nye domicil har en fantastisk beliggenhed hvor vi nu kan tiltrække medarbejdere både fra Århus-området såvel som nordfra, og når byggeriet er færdigt, er der ingen tvivl om, at Aalborg har fået et nyt vartegn mod syd."

Kompromisløst design og funktion

Det er Arkitema der i samarbejde med COWI, har stået bag udviklingen af Aseteks nye hovedkvarter, der får facade ud mod Nordjyske motorvej, og som derfor vil blive tydelig for alle der kører til og fra Aalborg fra syd. Da Asetek er en højt specialiseret virksomhed, er der ikke er gået på kompromis med hverken arkitektur eller ingeniørmæssige løsninger, og det har været yderst vigtigt at samarbejde tæt med de kommende brugere af huset. Det har sikret løsninger, der passer specifikt til de mangeartede funktioner som bliver samlet i huset.

"Det er et særdeles spændende projekt, og en innovativ bygning som Asetek har ønsket. Vi har sat flere funktioner sammen i samme hus, og samler dermed flere medarbejdere på samme sted. Samtidig har vi designet et hus, der indirekte viser udviklingen der foregår indenfor. Således kan man se facadens mange vertikale linjer som en reference til kølergitre – altså helt i tråd med Aseteks produkter. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge dette spektakulære byggeri," fortæller Partner og arkitekt MAA i Arkitema, Mette Julie Skibsholt, der suppleres af André Eriksen:

"På Asetek, som jo er en tech-virksomhed, har industrielt design, performance, enkelthed og kvalitet altid stået i højsædet. Arkitema har ramt dette lige i øjet, med et fantastisk byggeri de har tegnet til os og det er noget alle medarbejdere og jeg selv kommer til at være stolte over i mange år frem. Jeg ser frem til at de nye bygninger kommer i brug, så vi kan skabe nogle gode omgivelser for vores medarbejdere, og sikre at Asetek er godt forberedt til yderligere vækst i fremtiden."

Hovedkvarteret kommer til at blive i alt 14.000 m² og får plads til i alt 220 medarbejdere.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale