Gå til indhold
Steno Diabetes Centers placering på Nyt OUH
Steno Diabetes Centers placering på Nyt OUH

Pressemeddelelse -

​Bygherrerådgiver valgt til Steno Diabetes Center i Odense

Arkitema Architects er sammen med underrådgiver Brix & Kamp, blevet udpeget som Bygherrerådgiver i forbindelse med etableringen af det kommende Steno Diabetes Center i Odense. Et center der skal sikre, at alle diabetikere i Region Syddanmark oplever et løft i livskvalitet og levetid.

I 2017 godkendte Novo Nordisk Fonden en ansøgning om midler til finansiering af et diabetes center i Region Syddanmark. Dermed blev der bevilget 1,4 mia. kroner til etablering og opstart af det kommende Steno Diabetes Center Odense. Centret bliver centrum for forskning og behandling af diabetes i regionen, og det skal hjælpe med at bremse den negativ udvikling i antallet af diabetes 2 patienter, der er på landsplan.

Lige nu er etableringen af diabetescentre i gang i alle landets regioner og i Odense vil centret blive placeret i forbindelse med Nyt OUH, det kommende supersygehus i den fynske hovedstad. Som bygherrerådgiver vil Arkitema bistå Region Syddanmark i hele processen fra opstart til de første patienter kommer til centeret i 2022. Opgaven omhandler omfattende bygherrerådgivning igennem samtlige faser med fokus på planlægning og styring af tid, økonomi og kvalitet. Heriblandt håndtering af bl.a. brugerinddragelse, programmering, udbudsstrategi samt projektgennemførelse.

”Vi er glade og stolte over, at blive valgt som bygherrerådgiver i et så spændende og vigtigt projekt som Steno Diabetes Center i Odense er. Med vores landsdækkende bygherrerådgivning og specialiserede viden inden for sundhedsbyggeri, ser vi frem til, i tæt samarbejde med Region Syddanmark, at understøtte visionen om, at skabe en bygning som understøtter hele regionen. Et center hvor diabetesbehandling og forebyggelse sker på højeste internationale niveau,” fortæller forretningsområdechef i Arkitema Bygherrerådgivning, Anders Lomholt.

Hos Region Syddanmark ser man frem til at få et vigtigt center til regionen, der kan være med til at sikre en høj kvalitet i behandlingen.

”Det er vigtigt, at den enkelte diabetespatient kan få behandling af høj kvalitet i nærheden af, hvor han eller hun bor. Så det ligger os meget på sinde, at vi får skabt et center, som alle, der arbejder med diabetes i Region Syddanmark, er involveret i og får fuldt udbytte af – også selvom de måske har deres daglige gang i en almen praksis eller på et sygehus,” udtalte Poul-Erik Svendsen (S), formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark tidligere i en pressemeddelelse.

Steno Diabetes Center Odense bliver integreret i Nyt OUH. Grundarealet, til bygning, udearealer og infrastruktur, udgør cirka 12.000 m2 og er placeret i den sydøstlige kvadrant inden for Hospitalsringen på Nyt OUH.

Emner

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale