Gå til indhold
Edison Park i Lund - exterior
Edison Park i Lund - exterior

Pressemeddelelse -

​Edison Park i Lund bliver fremtidens arbejdsplads

Arkitema har vundet konkurrencen om at tegne et 20.000 m2 stort erhvervsområde med tilhørende parkeringshus i den sydsvenske by Lund. Konkurrencen er udbudt af Castellum, et af Sveriges største ejendomsselskaber, som ønsker at fortætte og omforme det allerede eksisterende erhvervsområde.

Erhvervsområdet Edison Park i Lund bliver fremtidens arbejdsplads. Her vil de ansatte ikke kun stemple ind om morgenen og ud igen om eftermiddagen. De vil opleve et kontormiljø med gode arbejdsforhold, der lever op til alle standarder, og nyde mulighederne for ophold i skønne, rekreative udeområder.

Men lige nu er området alt andet end dét. Det allerede eksisterende erhvervsområde i Ideon Science Park er et område med mange fritliggende kontorbygninger på store asfalterede parkeringsarealer. Det fremstår som, at bilen og ikke mennesket har været i fokus. Derfor lyder opgaven på at fortætte området og gøre udendørsarealerne mere attraktive.

”Vi håber, at Edison Park vil tilføre området en helt ny energi. Vores erfaring viser, at det er bedst at fokusere på udvalgte zoner, hvis du vil skabe byliv i tyndt befolkede områder. På samme måde har Edison Park brug for sin nerve, så ingen er i tvivl om, hvor pulsen er, og hvor møderne finder sted,” fortæller Glenn Elmbæk, partner og forretningsområdechef i Arkitema.

De to nye kontorbygninger, der hver kommer til at udgøre 10.000 m2, bliver bygget i forskellige skalaer. De varierende volumener i bygningerne skaber mulighed for flere beskyttede tagterrasser, der både sikrer en tættere forbindelse til omgivelserne, men som også kan bruges til korte pauser i løbet af arbejdsdagen eller til sammenkomster og fester. Foruden kontorbygningerne vil et moderne parkeringshus gemme bilerne af vejen og give plads til større, campus-inspirerede omgivelser med park og rekreative områder, der vil invitere til både aktivitet og ophold i små zoner og pavilloner med funktioner som bl.a. cafe, orangeri og siddepladser.

Fremtidens arbejdsplads er bæredygtig
Bygherren, Castellum, ønsker at skabe en bygning, der bliver Sveriges største plusenergi-kontorbygning. Samtidig skal bygningen skabe en forbindelse til omgivelserne og byen og få området til at udstråle en urbanitet og bæredygtighed, som bliver særligt for hele Edison Park.

”Vores ambition er at skabe et miljø, hvor innovation, møder og arbejde mødes naturligt. Et andet vigtigt aspekt er naturligvis bæredygtighed, der gennemsyrer hele projektet ved for eksempel at bygge et plusenergihus, der også har miljøcertificeringen Miljöbyggnad Guld. Arkitema er lykkes med at fange det, vi synes, er vigtigt for at nå vores ambition. Vi ser frem til et tæt og givende samarbejde i et interessant projekt,” siger Ola Gunnefur, projektleder hos Castellum.

De ambitiøse bæredygtighedsmål opnår Arkitema ved bl.a. at installere solceller på bygningernes sydvendte facader gemt bag anodiserede aluminiumspaneler. På parkeringshusets facade vil man fra den nærliggende motorvej også kunne se et display, der ligesom pixels på en skærm løbende vil rapportere om Edison Parks energitilskud til omverdenen.


Fakta:
Omfang: 20.000 m2
Bygherre: Castellum
Arkitekt: Arkitema Architects

Emner

Kategorier


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale