Gå til indhold
Ny sygehusopgave gentænker byen

Pressemeddelelse -

Ny sygehusopgave gentænker byen

Arkitema Architects’ vinderprojekt om en ny sengebygning til Sydvestjysk Sygehus etablerer et helt nyt torv, der inviterer byens borgere på kulturoplevelser og ophold i byrummet. Således løfter bygningen sig i stueplan og sikrer et levende hus, hvor det udendørs byrum fortsætter i et indre strøg. I de øvrige etager opføres 158 enmands-sengestuer.

Patienternes sygehus
“Den nye sengebygning vil understøtte Sydvestjysk Sygehus' målsætning om at transformere sygehuset fra specialernes sygehus til patienterne sygehus”, udtaler Carsten Jensen, forretningsområdechef for Arkitema Sundhed og fortsætter: “I den nye sengebygning er mennesket, patienten og borgeren i centrum. Med et elegant greb sikrer vi Esbjerg by - ikke bare en moderne og imødekommende sengebygning, men også et nyt og levende byrum”.

Fokus i det vindende totalentreprisetilbud er at sikre sammenhæng mellem den nye sengebygning og byen. Ved at lave en tilbagetrækning af stueetagen og at lade torvet fortsætte ind under bygningen opstår den nye plads. En plads, der giver mulighed for ophold og kunstoplevelser. Netop det greb var med til at overbevise dommerne, der i bedømmelsen beskriver arkitekturen således: “Et enkelt, stramt hovedgreb, der sammenbinder Haraldsgade og Østergade. [... et] Flot koncept med en svævende bygning på tilbagetrukne søjler”.

Ny status som akutsygehus
Den nye sengebygning er et vigtigt skridt på vejen mod at fuldføre generalplanen for Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg som et af Region Syds akutsygehuse. Projektet er i alt på 14.900 m² og er lavet i samarbejde MTH og Ingeniør´ne. I 2019 bliver den nye sengebygning indviet.

Arkitema Sundhed
Et af Arkitema Architects’ specialer er sundhedsarkitektur, hvor hele 80 medarbejdere udelukkende arbejder med at skabe de bedste sundhedsprojekter. Arkitema Architects har opført en række projekter i både Danmark, Sverige og Norge. I Danmark opfører Arkitema Architects pt det nye psykiatrisygehus i Vejle samt det nye psykiatrisygehus i Skejby ved Aarhus og sammen med AART Architects opfører de DNV Gødstrup i Herning. Projekter der alle sammen sikrer imødekommende, æstetiske og funktionelle rammer for fremtidens helbredende arkitektur.

Læs mere om Psykiatrisygehus i Vejle
Læs mere om Psykiatrisygehus i Skejby
Læs mere om DNV Gødstrup


Fakta

Adresse: Haraldsgade, Esbjerg
År: 2015-2019
Omfang: 14.000 m²
Bygherre: Region Syd
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Ingeniør’ne
Totalentreprenør: MT Højgaard
Præmiering: 1. præmie i totalentreprisetilbud, 2015

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Pressekontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale