Gå til indhold
Området ved den gamle politistation i Buddinge, hvor det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus skal etableres.(Foto: Gladsaxe Kommune)
Området ved den gamle politistation i Buddinge, hvor det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus skal etableres.(Foto: Gladsaxe Kommune)

Pressemeddelelse -

​Rådgiverholdet på plads til Buddinge Byport

Arkitema og COWI er blevet udpeget af Gladsaxe Kommune som bygherrerådgiver og projekterende part i forbindelse med etableringen af Buddinge Byport – et nyt Sundheds- og Beskæftigelseshus, der skal være et nyt vartegn for kommunen. Huset har fokus på at skabe sunde og aktive borgere, og vil blive udført med en høj grad af bæredygtighed, ligesom træ vil spille en betydelig rolle i konstruktionen.

I Buddinge i den nordligste del af Storkøbenhavn skal området omkring den tidligere politistation omdannes. Derfor tager Gladsaxe Kommune nu næste skridt i indfrielsen af visionen om et område med levende aktive rum for alle byens borgere og grønne åndehuller med varieret bynatur, der summer af liv, ved at etablere et nyt Sundheds- og Beskæftigelseshus. Kommunen har tidligere afholdt en idékonkurrence som danner grundlag for det kommende projekt.

Udviklingen af det nye område i byen, med et centralt, nyt Sundheds- og Beskæftigelseshus, skal skabe et vartegn for kommunen. Byens tidligere politibygning skal ombygges og samtidig møde og forankre et dynamisk nybyggeri. Hele vejen igennem vil der være fokus på at skabe et bæredygtigt projekt, både socialt, økonomisk og miljømæssigt, hvor bl.a. træ vil blive brugt i flere konstruktioner.

”Vi er glade og stolte over, at blive valgt som gennemgående bygherrerådgiver og projekterende part i et så vigtigt og værdiskabende byggeri, hvor der er særlig stort fokus på at understøtte behovet hos byens borgere og fremme bæredygtighed herunder anvendelse af træ. I respekt for det foregående, grundige arbejde og de kvalificerede valg, der allerede er truffet, vil Arkitema og COWI over de næste 5 år, i tæt samarbejde med Gladsaxe Kommune og de mange interessenter, bidrage til den videre udvikling og gennemførelse af det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus,” fortæller Anders Lomholt, Associeret partner og forretningsområdechef i Arkitema.

Det kommende Sundheds- og Beskæftigelseshus er en del af Gladsaxe Kommunes ”Gladsaxestrategein”, der skal sikre, at Gladsaxe bliver et godt sted at leve, bo og arbejde. Målet er således, at brugerne af huset får den bedste oplevelse, personalet en attraktiv arbejdsplads, og byens borgere et centralt sted i byen, hvor alle skal kunne føle sig velkomne.

Ny arbejdsform vinder positivt frem
Opgaven som Arkitema og COWI nu påbegynder, består af to primære dele; dels skal teamet være gennemgående bygherrerådgiver i alle faser fra start til aflevering og ibrugtagning, dels skal virksomhedernes arkitekter og ingeniører, stå for udvikling af byggeprogram og projekteringen frem til og med udbud af dispositionsforslag, for derefter at varetage udbud i totalentreprise.

”Samlingen af rådgiverydelser, som på Buddinge Byport, hvor bygherre ønsker både gennemgående bygherrerådgivning og vigtige delelementer af projekteringen under ét, oplever vi vinder frem i en branche som desværre ofte oplever miskommunikation og manglende samarbejde mellem de involverede parter. Vi ser flere og flere bygherrer, både offentlige og private, som ønsker én partner, der kan sikre alle rådgiverfaser af projektet og som har oparbejdet stærke samarbejdsrelationer. Dette fremmer enklere kommunikation og skærper fokus på snitflader og de gode kreative løsninger til gavn for selve byggeriet. Samtidig er der ofte er en naturlig økonomisk fordele for både bygherre og rådgiver,” fortæller Anders Lomholt.

Idéfasen af Buddinge Byport blev udformet af Aart, Niras og Lytt Architecture. Projektet ventes at stå klar til indflytning i 2025. 

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale