Gå til indhold
Fire medarbejdere hos Arkitema er nu certificerede verdensmålskonsulenter
Fire medarbejdere hos Arkitema er nu certificerede verdensmålskonsulenter

Pressemeddelelse -

Verdensmålsledelse sætter turbo på den grønne omstilling i Arkitema

Et firkløver af Arkitemas bæredygtighedsspecialister er netop blevet certificerede verdensmålskonsulenter, og de skal sikre et endnu stærkere fokus på den grønne omstilling på tværs af Arkitemas fem skandinaviske kontorer og projekter.

For at styrke arbejdet med den grønne omstilling i Arkitemas virke er Signe Bang Korsnes, kompetenceleder i København, Susanne Renée Grunkin, kompetenceleder Urban (DK, NO, SE), Lars Kvist, kompetenceleder Aarhus samt Katrine T. Buur, kompetencespecialist Aarhus, netop blevet efteruddannede som SDG-konsulenter hos Promentum. SDG står for Sustainable Development Goals og er herhjemme mere kendt som FN’s Verdensmål.

FN’s Verdensmål implementeret i Arkitemas projekter
FN’s Verdensmål sætter frem mod 2030 retningen for klodens bæredygtige udvikling, og de vil også sætte retningen for Arkitemas projekter. En af de helt afgørende fordele ved at tage udgangspunkt i FN’s Verdensmål er, at der endnu ikke eksisterer certificeringsordninger, der fuldt ud kan håndtere de enorme og komplekse anlægsprojekter, der i de kommende år skal realiseres rundt omkring i Danmark. Samtidig er verdensmålene den universelle måleenhed, som man på verdensplan vil måle al bæredygtig udvikling efter.

Susanne Renée Grunkin forklarer, hvordan verdensmålsledelse vil blive implementeret i Arkitema:

"Overordnet set står vi overfor en kombineret klima-, biodiversitets- og sundhedskrise, som arkitekter landskabsarkitekter og byudviklere kan være med til at bremse og i bedste fald vende. Ved at anvende FN’s Verdensmål som det overordnede styringsredskab sørger vi for den nødvendige helhedsorienterede tilgang,” fortæller hun og fortsætter:

”Nøgleordene er netop helhed og sammenhæng, uanset om vi arbejder med planlægning, udvikling eller projekteringsopgaver. Et konkret eksempel er vores store kystsikringsprojekter, hvor vi allerede har gode erfaringer med indsatsen for klima, biodiversitet og sundhed i kraft af vores tilgang til naturbaseret planlægning og design. Det gælder også energilandskaber, hvor vi kan arbejde med solcelleanlæg for grøn energi kombineret med øget biodiversitet og fri adgang til rekreative oplevelseslandskaber.”

Partnerskaber for handling
Partnerskab for handling er et af de centrale verdensmål. Partner og Senior Markedsdirektør Jørgen Bach forklarer: 

”Det handler om mere end CO2-besparelser og byggeri. Som en del af COWI har vi i Arkitema direkte adgang til nogle af verdens stærkeste kompetencer inden for den grønne omstilling. Derudover indgår Arkitema løbende i partnerskaber med private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det offentlige for at bidrage til kontinuerlig innovation og udvikling af helhedsorienterede, bæredygtige løsninger på kort og ikke mindst lang sigt”. 

Arkitema vil fortsat anvende DGNB og andre efterspurgte certificeringsredskaber til at dokumentere bæredygtigheden i deres projekter.

Emner

Kategorier


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale