Gå til indhold
Startskuddet til forandring | Arkitema Architects vinder konkurrencen om 950 kommunale arbejdspladser i Gellerup

Pressemeddelelse -

Startskuddet til forandring | Arkitema Architects vinder konkurrencen om 950 kommunale arbejdspladser i Gellerup

Den omdiskuterede bydel Gellerup er under omdannelse. Området skal gentænkes, og en af visionerne er at flytte 950 kommunale arbejdspladser ud i centrum af området. I dag er Arkitema Architects udpeget som vindere af OPS konkurrencen, der i et 23.000 m² hus integrerer arbejdspladser og offentlige funktioner som restaurant, caféer og kafferisteri og derudover et iværksættermiljø. Et nyt hus der bliver et ikon, som slår tonen an til et revitaliseret Gellerup.

En arbejdsplads der fornyer bydelen
“Hvad nu hvis man kan etablere kommunale arbejdspladser, der fra starten er tænkt anderledes og som er med til at ændre et område? Hvis arbejdspladsen åbner sig som et nyt byrum, og hvis varierede og mangfoldige, grønne uderum er en del af både arbejdspladsen og byen?” spørger partner hos Arkitema Architects Glenn Elmbæk, der påpeger, at disse fremtidsscenarier kan blive virkelighed, når de kommunale arbejdspladser opføres for Aarhus Kommune.

Hos kommunen er man også begejstrede for vinderprojektet, og rådmand Kristian Würtz udtaler: “Jeg synes det er et fantastisk hus, vi skal bygge i Gellerup. Det viser, at vi insisterer på at gøre Gellerup til en integreret del af Aarhus. At Gellerup som bydel skal tilbyde aarhusianerne andet og mere end et sted at bo. Det skal være et sted, hvor man lever det gode byliv, og det synes jeg det nye hus bidrager til med sine mange tilbud til aarhusianerne. Det har ikke været vores ambition bare at bygge et kontorhus. Huset skal bidrage til byen, og det synes jeg i høj grad, at det gør” (kilde: www.aarhus.dk)

En bydel under udvikling
Rundt om byggegrunden transformeres nogle af de eksisterende boligblokke i disse dage til boliger, uddannelsesinstitutioner og erhverv. Mod vest på den modsatte side af Bygaden, etableres boligforeningens nye hus og ungdomsbyen. Mod syd etableres den forlængede Lottesvej og Verdenspladsen, og mod nord ligger Bazar Vest, der sammen med City Vest fungerer som områdets nuværende attraktion. Med de 950 kommunale arbejdspladser vil denne forandringsproces blive kickstartet. For at sikre liv fra dag ét, og at iværksættermiljøet kommer godt fra start, er der afsat økonomi til at etablere et midlertidigt iværksættermiljø på grunden, inden huset står færdigt. Vi kalder det Kickstart Made in Gellerup.

Udsigtsplatform
Bygningen bliver en ny destination i Aarhus. Alene de mange daglige besøgende, der skal i kontakt med medarbejderne i huset, samt de mange ansatte i huset, sikrer at huset får en central betydning. Derudover kan man fra gaden tage en hurtig elevator op igennem bygningen til Roof Top Lounge og stå 24 m over terræn, overskue omdannelsen af Gellerup og se ud til Aarhus Bugten. Faktisk står man næsten 100 m over havet, og hvor kan man få den oplevelse i Aarhus, helt gratis og uden forudgående aftaler, direkte fra gaden? Heroppe placerer Aarhus Kommune sit City Lab med bymodellen af Gellerup.

Konkurrencen er vundet af et team bestående af A. Enggaard, Caverion, NIRAS, Hauxner og Arkitema Architects, og den forventede ibrugtagning er ultimo 2018.

Om Arkitemas erhvervsbyggerier
Arkitema Architects har i over 40 år tegnet mange forskellige erhvervsfaciliteter. Lige nu projekterer vi Bygningsstyrelsens kommende administrative knudepunkt på Kalvebod Brygge samt en ny produktions- og administrationsbygning for LINAK. Derudover opfører vi et nyt domicil for CASA A/S på Havnetrekanten i Horsens, og vi har gennem årene tegnet en række domiciler for anerkendte brands som bl.a. Vestas, LEGO og Siemens.


Data
Adresse: Edwin Rahrs vej, Brabrand
År: 2015-2018
Omfang: 23.000 m² samt et parkeringshus på 12.500 m²
Bygherre: Aarhus Kommune
OPS operatør: A. Enggaard
Driftsoperatør: Caverion
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Niras
Bystrategisk rådgiver: Hauxner
Præmiering: 1. præmie OPS konkurrence, 2015

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale