Gå til indhold
Ny økonomidirektør vil flytte økonomifunktionen tættere på forretningen

Pressemeddelelse -

Ny økonomidirektør vil flytte økonomifunktionen tættere på forretningen

Siden Arkitema blev opkøbt af COWI for fire år siden, har tegnestuen haft eget økonomisystem og egne procedurer. I processen med fremadrettet at lave fuld integration med den øvrige COWI gruppe har man nu ansat en ny økonomidirektør. Casper Rahder kommer til fra en stilling i COWI og skal styre processen med at sikre en gnidningsløs overgang til nye systemer og desuden indføre nye arbejdsgange på flere niveauer.

Arkitema har siden salget til COWI i 2018 bibeholdt sit eget brand, samt flere funktioner, herunder økonomifunktionen. Det har dog hele tiden været planen, at mens tegnestuen opretholder eget navn og identitet, har flere interne servicefunktioner skulle være en del af COWIs ditto. Efter længere tids forberedelse er man nu klar til en fuld integration af de økonomiske processer og systemer, og det er bl.a. dette arbejde, der kommer til at være i fokus for den nyansatte økonomidirektør, Casper Rahder.

Han kommer til at stå i spidsen for integrationen og en yderligere udvikling af økonomifunktionen i Arkitema. Her er det blandt andet meningen, at flere processer skal automatiseres således, at kræfterne i højere grad kan bruges til at skabe mere værdi for forretningen bl.a. ved at understøtte beslutninger med data og finansiel indsigt.

”Jeg ser frem til at fortsætte det store arbejde, der allerede er gjort i Arkitema, og jeg glæder mig til at komme i gang med at sætte yderligere skub i Arkitemas udvikling. Jeg er sikker på, at vi gennem en fuld integration med COWI bliver endnu bedre rustet til fremtiden, hvor jeg også vil bringe de kompetencer der ligger i økonomiafdelingen endnu tættere på forretningen. Ved at sikre en mere datadreven beslutningsproces kan vi hjælpe til med at sikre, at Arkitema bliver bedre rustet og skaber endnu bedre resultater end tidligere,” fortæller Casper Rahder.

Tættere samarbejde
Et af de mål den nye økonomidirektør har sat sig er at få rykket økonomiafdelingen meget tættere på forretningen, hvor han mener, at der er gode muligheder for at optimere den økonomiske rådgivning. Det skal være med til at frigøre de arkitektfaglige kolleger, så de i fremtiden kan bruge endnu mere tid på det som de er bedst til, og dermed sikre bedre arkitektur og en sundere forretning.

”En økonomiafdeling skal hjælpe og understøtte forretningen. Når vi er igennem den forandring som vi skal til at i gang med, ser jer gode muligheder for, at vi er kommet tættere på de enkelte dele af Arkitemas kerneforretning, og det arbejde skal fortsætte på den lange bane. Det har nogle helt klar fordele for forretningen, at der er et rigtig tæt og fortroligt samarbejde mellem kollegerne i økonomi og de arkitekter der sidder og har fingeren på pulsen og markedet,” forklarer Casper Rahder.

Adm. dir. i Arkitema, Thomas Kveiborg, glæder sig over at have fået Casper Rahder med på holdet og ser frem til et godt og givtigt samarbejde:

”Casper kommer med en omfattende erfaring fra vores branche og fra COWI. Det er med til at sikre, at han hurtigt kan komme i gang med at skabe resultater. Samtidig har han en engagerende og teambaseret tilgang til ledelse, som matcher rigtig godt med vores kultur. Derfor er jeg også overbevist om, at han er det helt rigtige valg til at bringe Arkitema ind i fremtiden og sikre, at vi står på en solid platform.”

Casper Rahder er uddannet MSc fra Handelshøjskolen i Aarhus og har siden 2011 arbejdet i COWI, inden han tiltrådte i Arkitema i september 2022.

Emner

Kategorier


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 700 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm, Göteborg og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Ekelundsgatan 1, 411 18 Göteborg, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale