Gå til indhold
Vækst i Arkitema, men svag bundlinje

Pressemeddelelse -

Vækst i Arkitema, men svag bundlinje

Arkitektvirksomheden Arkitema har afleveret regnskab for 2021. Resultatet er ikke tilfredsstillende, men direktøren ser fremad og regner med, at 2022 igen vil vise et solidt resultat.

På trods af fremgang i omsætningen på 12% viste arkitektvirksomheden Arkitemas resultat for 2021 et underskud på 16,8 mio. DKK. Resultatet er ifølge adm. direktør Thomas Kveiborg utilfredsstillende, men han hæfter sig ved, at det primært er to konkrete faktorer, der driver underskuddet. Desuden betød en lidt for lav ordrebog ved indgangen til 2021, at virksomheden havde et svagt første halvår, men stabil fremgang i andet halvår, hvilket var drevet af en kontinuerlig tilgang af nye opgaver.

Arkitema blev ved årsskiftet til 2019 overtaget af ingeniørvirksomheden COWI, og en del af årets resultat er præget af afsluttende forpligtelser i forbindelse med dette salg. Samtidig betød et midlertidigt stop på et stort sygehusprojekt i Norge, at man mistede en betydelig omsætning igennem et halvt år. Projektet er dog blev genoptaget, og er i dag et af de projekter som vil være med til at sikre Arkitemas norske forretning i flere år ud fremtiden.

"Det er klart, at vi gerne havde set et bedre resultat for 2021. Det er primært de førnævnte faktorer, der spiller ind på den utilfredsstillende bundlinje, men regnskabet viser også, at vi stadig er en velfunderet og sund virksomhed, og vi kan se, at vores kunder har stor tillid til os. Vi har startet 2022 stærkt ud og vi har en rigtig solid ordrebog, der giver os ro i maven og en tro på, at vi kommer til at levere et positivt resultat i år," forklarer Thomas Kveiborg.

Ambitioner for fremtiden er intakte
For kort tid siden kunne Arkitema fortælle om ambitioner om at indtage nye markeder uden for Skandinavien, hvilket er en central del af strategien for de kommende år. Dette passer rigtig fint ind i COWIs Future Now-strategi, hvor der især fokuseres på styrkelse på flere vestlige markeder, bæredygtighed og udvikling af forretningsområder.

Ifølge Thomas Kveiborg vil bl.a. fokus på områder inden for den grønne omstilling komme til at fylde mere og mere hos Arkitema i de kommende år. Både i samarbejdet med COWI, men også i de projekter som Arkitema selv arbejder med. Derfor vil man i de kommende år bruge betydelige kræfter på at udvikle projekter inden for infrastruktur og energi.

"Som en del af COWI-familien arbejder vi naturligvis tæt sammen, og vi kan se, at en stadig stigende del af vores opgaver kommer gennem samarbejde med COWI. Derfor skal Arkitema også kunne tilbyde arkitektydelser inden for de områder som COWI har som kernekompetencer. Vi er i gang med at implementere store dele af COWIs overordnede strategi i Arkitema, så vi bliver en endnu mere fasttømret enhed, når vores kunder møder os," forklarer Thomas Kveiborg og fortsætter:

"Vi kommer til at fokusere benhårdt på at videreudvikle os, både på eksisterende og på nye markeder, men vi vil også kigge på, hvordan vi som arkitekter specifikt kan bruge vores kompetencer til at skabe mere bæredygtige byer. Det er en meget spændende tid vi ser ind i, og jeg ser frem til, at vi med vores specialister og fokus på både bæredygtighed og æstetik, kan være med til skabe fremtidens byer," fortæller Thomas Kveiborg.

Arkitema har i dag kontorer i seks byer i Skandinavien og beskæftiger over 600 personer.

Koncernresultat

DKKt

2021

2020

Nettoomsætning

613.244

548.383

Resultat af primær drift før afskrifninger (EBITDA)

-12.963

32.998

EBITDA-margin

-2,1 %

6,0 %

Resultat af primær drift (EBIT)

-20.295

26.108

Overskudsgrad (EBIT-Margin)

-3,3 %

4,8 %

Årets resultat

-16.766

18.846

Emner

Kategorier


Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale

Ny økonomidirektør vil flytte økonomifunktionen tættere på forretningen

Ny økonomidirektør vil flytte økonomifunktionen tættere på forretningen

Siden Arkitema blev opkøbt af COWI for fire år siden, har tegnestuen haft eget økonomisystem og egne procedurer. I processen med fremadrettet at lave fuld integration med den øvrige COWI gruppe har man nu ansat en ny økonomidirektør. Casper Rahder kommer til fra en stilling i COWI og skal styre processen med at sikre en gnidningsløs overgang til nye systemer og desuden indføre nye arbejdsgange.