Informationerne på denne side er beregnet til journalister, presse og medier.Klik på ja for at komme til newsroomet. Hvis du klikker nej, kommer du tilbage til mynewsdesk.com.
2022 bød på fremgang på flere fronter hos den skandinaviske arkitektvirksomhed Arkitema. Det netop offentliggjorte årsregnskab viser, at både top- og bundlinjen er vokset og det på trods af, at 2022 bød på store udfordringer for hele samfundet og især byggebranchen. Derfor erklærer direktøren sig også tilfreds med, at virksomheden har vist sig som en omstillingsparat og robust forretning.
Thomas Fænø Mondrup tiltrådte ved årsskiftet som Sustainability Director i Arkitema, og han har store ambitioner for tegnestuens fremtidige bæredygtighedsarbejde. Målet er, at bæredygtighed skal integreres i endnu højere grad i projekterne, og han ser blandt andet et stort potentiale i en sammensmeltning med den digitale udvikling.
LCAcollect er et nyt fælles digitalt værktøj til byggebranchen, som skal hjælpe entreprenører, bygherrer og byggebranchen med at indsamle dokumentation til Bygningsreglementets nye klimakrav per 1. januar 2023. Den filantropiske forening Realdania støtter udviklingen af det nye fælles brancheværktøj, så hele byggebranchen får adgang til ensartet og effektivt at kunne håndtere og indsamle data.
Det kræver øget politisk fokus at accelerere grøn omstilling så de store tekniske anlæg, der følger med, etableres i vores omgivelser uden, at det sker på bekostning af byen, naturen eller lokalmiljøet. En helhedsorienteret arkitektonisk tilgang kan skabe løsninger, der tilgodeser flere behov og giver form til visionen for den grønne omstilling
Siden Arkitema blev opkøbt af COWI for fire år siden, har tegnestuen haft eget økonomisystem og egne procedurer. I processen med fremadrettet at lave fuld integration med den øvrige COWI gruppe har man nu ansat en ny økonomidirektør. Casper Rahder kommer til fra en stilling i COWI og skal styre processen med at sikre en gnidningsløs overgang til nye systemer og desuden indføre nye arbejdsgange.
Gennem en helt ny platform skal det blive lettere for alle i byggebranchen at dokumentere byggeriets klimaaftryk, når nye krav træder i kraft fra nytår. COWI og Arkitema står i spidsen for udviklingen af et nyt dokumentationsværktøj der skal beregner det totale aftryk af CO₂ på bygningsniveau. Med flere vigtige aktører om bord, heriblandt Green Building Council Danmark og Molio, er man snart klar
Kort før sommerferien blev vinderne af to store rammeaftaler for det almene bygge- og boligadministrationsselskab, Domea.dk, udpeget. Fem hold i såvel Øst- som Vestdanmark, blev udpeget til at yde totalrådgivning omkring nybyggeri og renoveringer for op imod 125 mio. kr. over de kommende tre år. Blandt dem Arkitema sammen med COWI og Hele Landet, der vil have fokus på bæredygtige løsninger og proc
En ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning på tværs af alle sektorer, fra bygninger til broer. Og det hele sker i realtid fra de meget tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation og overdragelse, drift og vedligeholdelse.
Sensorteknologi, der måler træfugtighed og temperatur i byggeelementer, kan eliminere skader og bane vejen for mere bæredygtigt træbyggeri. Det har COWI og Arkitema sammen med startup-virksomheden Woodsense demonstreret som en del af acceleratorprogrammet Urbantech.
Arkitektvirksomheden Arkitema har afleveret regnskab for 2021. Resultatet er ikke tilfredsstillende, men direktøren ser fremad og regner med, at 2022 igen vil vise et solidt resultat.
Teknologivirsomheden Asetek oplever stor vækst på verdensmarkedet, og derfor har man nu besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde ved Aalborg. D. 18. januar kunne borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og stifter CEO i Asetek, André Eriksen, så tage første spadestik til den nye bygning, der er tegnet af Arkitema.
Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema, er nu også lokalt til stede i det nordjyske, hvor markedet er i en rivende udvikling. Derfor er Arkitema nu rykket endnu tættere på, hvilket betyder, at en ny, erfaren kollega kan byde indenfor i Aalborg.
Arkitema udvider nu deres forretningsområde og vil med ansættelsen af to nye partnere og en ny organisering øge fokus på projekter inden for industri, vand, energi og mobilitet. Det er alle områder som Arkitemas ejer COWI er velfunderet inden for, og dermed er der tale om en naturlig udvikling som følge af at Arkitema blev opkøbt af COWI for 2,5 år siden.
Som led i en fremtidssikring af virksomheden og for at følge med den stigende efterspørgsel på grønne løsninger i erhvervslivet udvider Arkitema sit fokus og opretter et nyt markedsområde kaldet Commercial & Infrastructure. I front for området kommer Partner Glenn Elmbæk, der får titlen Market Director, samtidig udpeges Thomas Grave-Larsen som ny Partner.
Arkitema ekspanderer nu yderligere i Sverige med opkøb af KUB arkitekter i Gøteborg. Hermed får virksomheden sit tredje kontor i Sverige og sjette i Norden. Med opkøbet følger Arkitema sin strategiske vision om at være stærkt til stede på vigtige lokale markeder i Skandinavien.
In Copenhagen the Danish government and the City of Copenhagen have agreed to establish a new island that will develop into a new, attractive district with room for more than 35.000 inhabitants as well as new infrastructure. Furthermore Lynetteholm will become a vital part of the climate- and flood protection of Copenhagen, which will be designed as a nature-based climate-proofing solution.
Et firkløver af Arkitemas bæredygtighedsspecialister er netop blevet certificerede verdensmålskonsulenter, og de skal sikre et endnu stærkere fokus på den grønne omstilling på tværs af Arkitemas fem skandinaviske kontorer og projekter.
På trods af stor usikkerhed på grund af covid-19-pandemien kom Arkitema stærkt igennem 2020, og har netop præsenteret et solidt regnskab, med et EBIT resultat på 26 mio. DKK, bl.a. båret frem af en omsætningsfremgang på 25 procent. Resultatet bliver tilskrevet et vedvarende fokus på vækst, strategi og god kultur i virksomheden.
Arkitema og COWI er blevet udpeget af Gladsaxe Kommune som bygherrerådgiver og projekterende part i forbindelse med etableringen af Buddinge Byport – et nyt Sundheds- og Beskæftigelseshus, der skal være et nyt vartegn for kommunen. Huset har fokus på at skabe sunde og aktive borgere, og vil blive udført med en høj grad af bæredygtighed, ligesom træ vil spille en betydelig rolle i konstruktionen.
Arkitema er blevet valgt til at udarbejde et konceptprogram for det kommende Nyt Museum Jorn i Silkeborg. Målet er at skabe rammerne for et kommende kunstmuseum, der skal rumme en imponerende samling af international kvalitet, give plads til eksklusive udstillinger og fungere som et kulturelt kraftcenter.
Når du vælger at oprette en brugerkonto og følge et presserum, bliver dine personlige data brugt af os og ejeren af presserummet, så du kan modtage nyheder og opdateringer i henhold til dine abonnementsindstillinger.
For at lære mere om dette, læs venligst vores Privatlivspolitik, som gælder for vores brug af dine personlige data og vores Privatlivspolitik for kontakter, som gælder for brugen af dine personlige data, af ejeren af det presserum, du følger.
Bemærk venligst, at vores Brugsvilkår gælder for al brug af vores tjenester.
Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at framelde dig eller slette din konto.
E-mail sendt til __email__. Klik her for at følge Arkitema